Al jaren heb ik een beetje zo’n haat/liefdesverhouding met de kapper, ken jij dat? Dat heerlijke gevoel als je naar de kapper bent geweest, maar… je moet wel eerst gaan!

Maandag

Op zich vind ik het heerlijk om naar de kapper te gaan, ik hou wel van dat gefrunnik aan mijn haar. Het wassen vind ik ook zalig en dan vooral de hoofdmassage die ze erbij geven. Super ontspannend! Maar het moment waarop ik zie dat ik echt naar de kapper moet, dat komt nooit uit.. Het is bijna altijd dat ik op de maandag echt zin heb om mijn haar te laten knippen. Ik kom er dan in het weekend achter dat het echt niet meer kan en dat het de hoogste tijd wordt  dat er weer wat aangedaan gaat worden. Een probleem… op de maandag zijn alle kappers hier dicht. Wat nu?

Net niet

Ja, er zit niks anders op dan te wachten. Meestal wacht ik dan tot de woensdag of vrijdag, waarom? Geen idee, dit vind ik blijkbaar echte kappersdagen. Maar goed, dan heb ik dus uiteindelijk toch maar een afspraak gemaakt en dan komt de vraag; hoe wilt u het geknipt hebben?
Uh ja, geen idee. Doe maar wat, niks geks. Gewoon een beetje de dooie puntjes eraf. In het verleden is het mij te vaak overkomen dat als ze klaar waren ik dacht: okee, dit was niet wat ik in gedachten had. Het was dan of te kort (echt kort) of ik zag niet eens dat er in geknipt was. Het permanent had niet gepakt of ik zag er uit als een poedel. En dan heb ik het nog niet eens over de prijs. Een bezoekje aan de kapper is een rib uit mijn lijf. Dan wil je toch wel een beetje waar voor je geld, vind ik. Gelukkig ga ik nu al jaren naar dezelfde kapsalon, waardoor dit gelukkig niet meer voorkomt. Nu alleen nog op de maandag op en dan zou ik echt heel blij zijn.

Ga jij graag naar de kapper? Of sla je het liever een keertje over?