Alle mama’s zullen zich de datum voor altijd herinneren, zeker die van je allereerste kindje. De uitgerekende datum. De datum die ik nooit meer vergeet; 27 maart 2007!

Zwanger!

Negen jaar geleden was het zover, ik was zwanger. Ik weet nog heel goed waar ik was toen ik er achter kwam dat er echt een klein mensje in mijn buik groeide. Mijn zwangerschap verliep best goed, wel had ik erg last van mijn bekken en had hier ook al vroeg fysiotherapie voor. Werken werd ook op een laag pitje gezet, maar dat vond ik echt geen probleem. Kon ik heerlijk genieten van mijn steeds groter groeiende buik. Wat een ongelofelijk gevoel is en blijft het toch, het schoppen van je kindje. Natuurlijk ook erg druk met de baby kamer, alles moest perfect zijn. Het lastige was wel dat wij toen niet wisten of we een jongen of een meisje kregen, wat het soms wel moeilijk maakte om leuke spulletjes uit te zoeken. Alles was, toen ook al, erg gericht op of een jongen of een meisje.

De  uitgerekende datum!

Naar mate de maanden voorbij gingen, kwam de datum toch wel erg dichtbij. En dan wordt je wakker op vrijdag 27 maart 2007 en ik weet nog dat ik dacht: okee, dit is het dan. De laatste loodjes, het kan nu niet lang meer duren voordat mijn baby geboren word. Gelukkig was ik wel realistisch en had ook niet verwacht, wel gehoopt natuurlijk, dat ze op deze datum geboren zou worden. Wel jammer, want Richard en ik hebben wel iets met het getal 27, maar dat is voor een andere keer.
De dag streek voorbij, maar geen baby en de dag erna ook nog steeds niks. Uiteindelijk duurde het nog 11 dagen voordat we onze kleine meisje in onze armen mochten sluiten. Toch gaat er geen jaar voorbij dat ik op 27 maart even stil sta bij deze dag en eventjes terug ga in de tijd…

Hoe heb jij dat, met de uitgerekende datum? Of werd jouw kindje juist te vroeg geboren? Ik ben benieuwd!