Het is weer dinsdag, tijd voor een tag! Dit keer de Bloggers be like -tag, een geweldige tag van haremaristeit.nl Een tag die ik echt heel leuk vond om in te vullen, al zijn alle tags eigenlijk wel leuk 🙂 Lees je mee?

1. Hoe lang blog je al?

Ik heb al sinds 2000 websites, zakelijk en privé. Toen wij gingen trouwen kwam er een speciale website en toen ik zwanger was natuurlijk ook. Maar geen van deze websites heb ik echt doorgezet en waren ook vooral voor familie en vrienden. Op eenkadovoor.nl blog ik al sinds 2008, over cadeautips, dit is dus meestal niet zo prive. Op Supermoms blog ik sinds een paar maanden (samen met mijn zusje); het is nog even wennen 🙂

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukste vind ik dat ik mijn verhaal en mijn creativiteit kwijt kan. Het minst leuk vind het ‘in orde maken’ van het blog, dus de kopjes, linkjes, afbeeldingen enzo. Ik schrijf liever gewoon 🙂

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Mijn beste kwaliteiten… mmm… zelf vind ik dat ik wel leuk kan schrijven 🙂 Mijn grammatica, dat is dus nog echt een sleutelpuntje!

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Die heb ik niet echt. Ik heb wel bloggers waar ik veel respect voor heb, om dat wat ze bereikt hebben. Bijvoorbeeld Mascha Feoktistova van Beautygloss, dat is toch geweldig hoe zij het voor elkaar heeft. Maar ik kijk eigenlijk nooit op haar blog.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Ik ben nog niet zo lang bezig; dus de blogs worden nog niet zo heel veel gelezen. Misschien moet ik deze vraag over een half jaar nog eens antwoorden!

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Bloggen wordt niet als werk gezien en dat is het zeker wel. Keihard werken zelfs! Zelf heb ik het onderschat om mijzelf aan planningen te houden, zodat er volgens planning een artikel verschijnt. Soms moet ik mij er echt toe zetten.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Dat ik nog 1.001 onderwerpen als draft heb staan, die ik allemaal nog een keertje wil gaan schrijven. In de praktijk zal 75% nooit geschreven worden ben ik bang, maar in principe zit ik dus nooit zonder inspiratie 😀

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Sinds januari blog ik met mijn zus Sandra, wat het nog leuker maakt! We doen het dus lekker samen.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees graag graag mamablogs; ik haal hier ook veel inspiratie uit. Voor mijn eigen blog, maar zeker ook inhoudelijk hihi, voor een betere opvoeding.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

In principe plan ik alles in, maar mijn planning is niet zo strak als ik zou willen. Soms ben ik ook zo enthousiast over mijn blog, dat ik echt niet kan wachten tot hij online komt! Dan gaat hij meestal wel direct online, of in ieder geval dezelfde dag.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Een tijdje geleden is mijn website gehackt, niet leuk! Ik kreeg daarna het advies om de plugin Wordfence te installeren, die dit (voor zover dat kan) tegenhoudt en problemen herkent. Echt een hele fijne plugin die iedereen zou moeten gebruiken!

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Voor Supermoms eigenlijk nog niet zoveel, maar dat komt vast snel!

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Nog niets, maar dat komt vast ook nog wel 🙂

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik vertel niet alles, maar bewust afschermen is ook een groot woord. Soms verdraai ik het verhaal iets, zodat ik geen mensen kwets of dat niet iedereen weet over wie het gaat. Want ik ben wel voorzichtig met de privacy van anderen.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Heel veel leuke dingen! Het lijkt mij wel leuk om een keer voor een echte premiere van een film uitgenodigd te worden, dus filmmaatschappen; als jullie dit lezen 😉

Hopelijk vond je het leuk om mijn tag te lezen! Heb jij de tag ook ingevuld of ga je dat doen, laat dan gerust de link hieronder achter, ik vind het leuk om de tags van anderen te lezen! Als je hem overneemt, noem je dan dat de tag van haremaristeit.nl is?! En een link naar mijn tag mag je er natuurlijk ook altijd bij noemen ?