14 november was het weer zover, de verjaardag van onze zoon! Weken was hij er al mee bezig, mama dit keer iets minder. Gelukkig was ik wel overal goed op voorbereid en viel het met de stress erg mee.

Uitnodiging

Ik vind het altijd leuk om een persoonlijk kaartje te maken met een foto van de jarige erop en die te versturen naar de uitgenodigde. Zoonlief vind dat idee ook altijd leuk, behalve dat hij dan toch echt eventjes voor de camera moet staan. Dit jaar had ik als thema ( ja, ik heb een thema 🙂 ) zwart, wit en papier. Van dat bruinige papier wat je nu veel ziet. Dus de foto moest ook in dat thema terug komen. Ondanks dat hij er niet veel zin in had, is het resultaat wel leuk geworden.

Taart

Elk jaar neem ik mij voor, dit jaar maak ik geen taart. Teveel gedoe en teveel stress. Maar puntje bij paaltje doe ik het toch weer en sta ik weer te ploeteren in de keuken. Natuurlijk lukte het mij niet zoals ik het in mijn hoofd had, dan maar over op plan b. Gelukkig vond hij hem heel mooi en smaakte hij heel lekker. Dat is toch het belangrijkste.

Cadeau

Dit vind ik nog steeds het meest moeilijkste klusje wat er is; de cadeaus. Hij weet meestal niet zo goed wat hij moet vragen, maar dit jaar wel. Hij wilde een laptop voor zijn verjaardag. Voor zijn huiswerk en voor filmpjes kijken op youtube. Best een duur cadeau, dus vraag maar geld aan de mensen die komen. Dan leggen papa en mama de rest er wel bij. Zo gezegd, zo gedaan. Op de uitnodiging stond ook duidelijk dat hij centjes wilde en geen cadeaubonnen, omdat hij spaart voor een laptop. Het is het gelukt, iedereen had centjes voor hem een paar dagen na zijn verjaardag zijn we met zijn 2tjes op stap gegaan om een mooie laptop uit te zoeken. Hij is helemaal in zijn nopjes, al gaat hij volgend jaar wel weer cadeautjes vragen. Want dit was wel een beetje saai, vond hij.

Traktatie

Op Pinterest kwam ik echt een heel leuk idee tegen, een ijsbakje met een leuke sticker erop. En de inhoud kan je dan zelf bepalen. Rens wilde graag popcorn, dus dat heb ik erin gedaan. Maar kruidnoten had natuurlijk ook gekund of chip of lekker fruit.

Nu alleen nog een partijtje voor de grote man en dan kan moet hij weer een jaartje wachten tot hij jarig is. Hoe leuk ik het ook vind, ik ben altijd weer blij als het voorbij is 🙂