Serie, film, serie, repeat: de nieuwe Netflix-routine. Netflix zegt het zelf mooi; Frank & Claire. Walt & Jesse. Steve Murphy & Javier Peña. Sommige dingen passen gewoon bij elkaar. Zoals bijvoorbeeld TV en film. Uit onderzoek van Netflix is gebleken dat meer dan 30 miljoen kijkers films in hun binge-routine verwerken.

De routine

Volgens het onderzoek lassen de meeste kijkers een pauze van een dag of drie in, als ze klaar zijn met een serie. In die pauze kijkt meer dan de helft na een film die past bij de serie die ze eerder gezien hebben. Na deze drie dagen gaan ze weer verder met een serie; en begint het dus weer opnieuw!

Bij mij

Even denken, klopt dat bij mij?! De laatste serie die ik (opnieuw) heb gekeken was Gilmore Girls, gevolgd door het nieuwe seizoen natuurlijk! Daarna heb ik inderdaad een fimpje gekeken, of eigenlijk alleen het eind hihi. Van de Proposal om precies te zijn; een film die ik echt al duizend keer heb gezien! Ik had geen tijd om een hele film te kijken, maar van het einde van deze film geniet ik net zoveel.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met The Good Wife; een pittige serie, maar wel genieten! Ik heb hem ooit op tv gevolgd, maar ben afgehaakt omdat ik het te vaak miste. De eerste twee seizoenen heb ik blijkbaar al gezien; dus daar heb ik er wat van overgeslagen. De serie is wat minder leuk als je de clue van de rechtzaak al weet. De afleveringen zijn best lang en je moet wel echt opletten.

Daarom ben ik even gestopt en begonnen met het nieuwe seizoen van Fuller House; ook genieten! Maar dan wel op een heel ander niveau natuurlijk en daar ben ik blijkbaar even aan toe. Daarna ga ik weer lekker verder met The Good Wife!!

 

 

Routine

Netflix zal ongetwijfeld gelijk hebben; het is zeker te voorspellen wie welke serie leuk vind! Grappig dat ze ook kunnen zien dat we allemaal dezelfde routine hebben hihi.