Zoonlief wordt bijna 8… tijd voor een traktatie! Waar ik vroeger zelf op zoek ging naar de leukste ideeën, ging hij nu zelf ook op zoek. En met dit als resultaat!

Ideeën

Google is your best friends als je iets zoekt; ook bij hem. Heel behendig spreekt hij via Siri zijn zoekopdracht in voor Google en klikt daarna op afbeeldingen. Hij laat een aantal stoere traktaties zijn, die ik daarna even beoordeel op haalbaarheid. Ik weet wat ik kan en vooral wat ik niet kan; goed te weten als je een traktatie maakt.

Hamburgers

Hij komt een traktatie tegen van hamburgers; dat ziet er gaaf uit! Als ik heel eerlijk ben is het gewoon niet van echt te onderscheiden zo vanaf de foto. Ik lees de instructie en denk ‘ok, dit moet ik kunnen!” Ik haal de ingrediënten alvast in huis en bedenk mij dat ik ook wat chips als patat erbij wil doen. Leuk in een patatzak!

Aan de slag

De dag voor de traktatie ga ik aan de slag; ik begin van de brownie. Maar dat is eigenlijk nog best lastig, om die plat te snijden. Maar als je niet goed kijkt, dan ziet er het prima uit. Samen met Alec rol ik de fondant uit en maak er plakjes kaas, sla en tomaat van. Eigenlijk is het best leuk om te doen en vooral; het lijkt zo echt! Als laatste gaan wij aan de slag met de puntzak voor de patat chippies, maar dit wil niet echt lukken. Of we hebben het geduld/ de tijd er gewoon niet meer voor. Geen nood; dan doen we de chippies toch gewoon op het bord. Net echt!

Dit heb je nodig

  • kant en klare cupcakes (maar je mag ze natuurlijk ook gewoon zelf maken). Snij ze door midden voor de boven en onderkant van je broodje.
  • brownies, minder dik als je gewend bent
  • fondant, bijvoorbeeld in de kleuren geel (kaas), rood (tomaat) en groen (sla). Maar leef je hier uit 🙂
  • Patat chipjes

Heb jij ze ook wel eens gemaakt?!