Google weet alles van je; dat weten wij natuurlijk allang. En dat is niet zo gek; want ik vertrouw ook op Google, voor echt alles! Slim? Waarschijnlijk niet, maar wel makkelijk haha. Als je naar mijn zoekopdrachten kijkt, dan weet je dus ook heel veel van mij. Zal ik je eens een paar van mijn zoekopdrachten van afgelopen week vertellen?

Kneedgum uit haar verwijderen

Jaja, geen grap! De jongste zat al de hele tijd met kneedgum te klieren en natuurlijk was het afwachten tot het verkeerd ging. En het ging verkeerd; ineens zat er een klodder kneedgum in zijn haar. Hij kwam nog lachend naar mij toe om het te laten zien, maar minder leuk werd het natuurlijk toen ik zei dat ik dat er niet zomaar uit kreeg. Ik keek op Google en vroeg via Facebook om raad; altijd handig. Het advies; pindakaas en ijsklontjes! Ik besloot met pindakaas aan de slag te gaan en oh, wat vond hij het vreselijk! Ja, dan moet je maar geen kneedgum in je haar doen 😉 Ik kreeg het er toch niet goed uit, dus voor het laatste stukje pakte ik toch de schaar. Met een kuif in zijn haar zie je die hap uit zijn haar gelukkig niet haha. Pfff…. blij dat hij geen lange haren heeft. Oh en het mooiste?? Hij was boos op mij, omdat ik niet had gezegd dat kneedgum niet uit je haar gaat! Dusssssss……

Damesfiets transporter

Een nieuwe fiets; ja, die staat op mijn verlanglijstje! En om te weten hoe lang hij nog op het lijstje blijft staan, moet ik eerst weten wat een nieuwe fiets kost. Sinds 2 weken ga ik op de fiets naar mijn werk, dus een goede fiets is wel fijn. Misschien nog wel belangrijker; ik wil graag een krat voorop mijn fiets, zodat ik daar mijn tas in kan doen tijdens het fietsen. Dat kan nu niet en ook mijn handrem is kapot. Hij is al 10 jaar oud (niet intensief gebruikt hoor, maar dat terzijde) en wel een beetje gammel. Ik zocht dus op “damesfiets transporter” en kwam veel verschillende resultaten tegen. Ik moet er binnenkort nog eens goed voor zitten!

Zomerjas jongens

Ohh, van de week waren er weer wat lekkere dagen; tijd voor een zomerjas dus! Die van Alec en Ryan zijn allebei te klein, dus ze moeten allebei een nieuwe. Van echte winkelen houden de jongens echt niet, dus ik keek maar online. Bij de Wehkamp, We Fashion en ook bij Bol.com hebben ze leuke kleding. Bij We Fashion kocht ik voor allebei een zomerjas, dezelfde maar in een andere kleur. Twee dagen later werd hij netjes afgeleverd en hoefde de heren hem alleen nog maar te passen. In principe paste hij bij allebei, maar Alec vond zijn jas toch niet zo leuk. Dat kan natuurlijk, en dan moet je het natuurlijk ook gewoon niet doen. Ryan vond hem wel geweldig en hij heeft hem ook gelijk al gedragen met het mooie weer! Voor Alec bestelde ik gisteren een leuke jas bij Bol.com, dit keer in overleg met hem. Met een beetje mazzel heeft hij volgende week ook zijn zomerjas!

Cadeau verjaardag 80 jaar

Komende week is het zover; dan worden mijn schoonmoeder en haar tweelingzus 80 jaar! Wat een mooie leeftijd, niet? En daar hoort natuurlijk ook een mooi cadeau bij, waarbij ik ook zocht op “Cadeau verjaardag 80 jaar“. En ja, ik heb al wat ideeën opgedaan! En nee, die deel ik hier niet; je weet nooit wie er mee leest 😉

Weegschaal

Eind vorig jaar ben ik begonnen met afvallen en dat ging toen best lekker. Ik heb toen 7 kilo afgevallen…. en toen kwam de slop erin. En mijn weegschaal ging kapot. Ik wil het echt weer oppakken, en een nieuwe weegschaal is dan toch wel een must hoor! Dan weet je tenminste waar je het voor doet (of probeert). Ik heb er een besteld en die komt volgende week. To be continued.

Borrelhapjes gezond

Alec was logeren van het weekend en dus waren wij lekker alleen met Ryan. Hij wilde zelf gaan koken en besloot een buffet voor ons te maken! Hij wist alleen niet precies met welke hapjes…. Ik besloot eerst in mijn koelkast te kijken en daarna Google te raadplegen. Ik moest nog wel wat boodschappen doen, zoals stokbrood en kaas. Verder maakte Ryan heerlijke knakworstjes in bladerdeeg; knakballen zoals hij ze zelf noemde. Ook hadden wij gehaktballetjes, komkommer, tomaatjes en stukjes wrap. Heerlijk, bedankt Ryan!

Bakpoeder of baksoda

Vertelde ik al eerder over de nieuwe hobby van Alec; taarten bakken? Zijn doel is om de volgende keer mee te doen met de Cupcake Cup, dus dan moet je wel een beetje kunnen bakken. Daarom oefent hij zich kapot; met wisselende resultaten. Zelf leer ik er ook veel van; maar ik heb wel even opgezocht wat het verschil tussen bakpoeder en baksoda is. Om eerlijk te zijn begrijp ik het nog niet helemaal, maar goed. Bij de bso was er afgelopen week een inzameling voor Kika, en daar moesten wij ook taarten voor bakken. Ryan maakte een heerlijke kant en klare ‘Stroopwafeltaart’ en Alec sloofde zich uit met een citroencake. Poging 3 was ook heerlijk!

Paasbrunch

Voor je het weet is het alweer pasen; de tijd gaat zo snel! Ik overlegde met mijn moeder wat wij misschien zouden kunnen doen dit jaar, en zij stelde een brunch bij Avifauna voor. Lekkerrrr……! Maar helaas zijn er meer mensen die het lekker vinden en… het zit alweer vol. Best een teleurstelling; goed te weten voor volgend jaar. Ik keek via Google wat er nog meer mogelijk is voor een lekkere paasbrunch buitenshuis en dan het liefst met onbeperkt eten. Veel resultaten waren hier trouwens ook niet; ook nog even goed voor zitten.

Buitenlandse maten dekbed

Alec krijgt over een paar weken een nieuwe kamer; want wij gaan van kamer wisselen. Hij gaat op zolder slapen en wij weer op onze oude kamer. Een flinke klus; waar wij nu al geen zin in hebben, maar goed haha. Hij wil ook een nieuwe dekbed en is helemaal gek van basketbal. Nu is basketbal natuurlijk niet zo populair in Nederland, maar in het buitenland natuurlijk wel! Ik kijk bij AliExpress en kwam daar wel iets leuks tegen. Maar ja, die maten!! Begrijp jij hoe het allemaal zit?? Google maakte mij iets wijzer, maar helemaal zeker ben ik er nog niet van. We gaan het zien, als het geleverd wordt hihi.

 

Vertel eens; wat waren jouw zoekopdrachten van afgelopen week!?