Ieder huishouden heeft zijn eigen regels, groot of klein. Of regels kun je het misschien niet eens echt noemen, maar meer gewoonten waar jij heel veel waarde aan hecht! Dit zijn mijn 5 ongeschreven regels in huis!

1. Geen snijmessen  in de vaatwasser

Als ik aan het koken ben en iets moet snijden, dan gebruik ik daar graag mooie, scherpe snijmessen voor. Uit zo’n snijblok, je kent ze wel. In de afgelopen jaren heb ik er heel wat versleten, maar vaak gingen ze dan weer na een tijdje roesten. Zonde! Een paar geleden zag ik een heel mooi messenblok, die wat duurder was als mijn vorige messenblokken. Na wat twijfelen heb ik hem gekocht, maar het is écht uit den boze om deze messen in de vaatwasser te doen!  Als er soms visite is die mij helpt in de keuken, dan doen ze natuurlijk wel die messen in de afwasmachine. Ik haal ze er dan licht in paniek uit; ik ben namelijk als de dood dat ze gaan roesten! Inmiddels heb ik dit setje al zeker 5 jaar en ik ben er nog zo blij mee. Echt een goede aankoop!

2. Geen koekenpan in de vaatwasser

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de koekenpan; iedere keer als ik die in de afwasmachine doe dan gaan ze binnen no-time roesten! Die mogen dus ook niet in de afwasmachine en als je hebt toch doet… dan zal ik dat ook wel even laten weten 😉

3. Sausjes zoals ketchup niet in de koelkast

Vaak weet ik het precies wanneer mijn moeder mij geholpen heeft in de keuken; daarna ben ik mijn sausjes zoals ketchup namelijk kwijt! Zij bewaart ze blijkbaar in de koelkast en gaat er daarom vanuit dat ik dat ook doe. Maar dat doe ik dus niet haha.

4. Papier wordt gescheiden

Ik vind mijzelf niet heel milieubewust; maar sinds jaar en dag scheid ik mijn oud papier van de rest van het afval. En daar ben ik behoorlijk consequent in; als ik zie dat een ander het niet doet dan haal ik het er zelfs uit. Blijkbaar is dat er ooit ingestampt op school!

5. Plastic trouwens ook

Sinds het mogelijk is om plastic te scheiden doe ik dat trouwens ook! Dat scheelt een hoop afval in de vuilniszak en wij betalen per vuilniszak. Mijn man vind dit nog wel eens onzin, vooral als de zak dicht ik ofzo. Maar ik hou vol 🙂

Heb jij ook van die ongeschreven regels?!