Ja, het klinkt misschien een beetje drastisch, maar de laatste tijd maak ik geen foto’s meer. Geen foto’s meer van momenten waarbij ik weet dat weet dat de foto’s toch gaan mislukken. Van momenten dat je gewoon moet genieten van het moment!

Bijzondere momenten

Je vraagt je dan misschien af, welke momenten bedoel je hier? Je maakt toch nog wel foto’s van de kinderen? Jazeker, wees gerust! Iedere taart die gemaakt wordt, gaat op de foto haha en van ieder kunstje wordt ook vast gelegd. Maar soms weet je dat foto’s gewoon niet lukken, zoals toen wij pas in Parijs waren. Paris by Night, geweldig toch! Maar om dát vast te leggen op een foto, dat is toch is wel echt een kunst!

Geniet gewoon lekker

Je kunt dus de hele tijd je best doen voor die perfecte foto; die waarschijnlijk toch niet zo mooi wordt als dat je het op dat moment ziet. Of je geniet gewoon; bewaar de foto in je hoofd. En als je dan toch een foto wilt voor in jouw foto album; leen dan een foto van mensen die ze graag uitlenen. Let natuurlijk wel op de rechten van foto’s. Bijvoorbeeld bij Pixabay vind je foto’s die je gewoon mag gebruiken. Kijk hier bijvoorbeeld naar foto’s van Parijs; zo mooi krijg ik ze echt niet hoor!

Concert of voorstelling

Hetzelfde geldt voor een concert of voorstelling; bijvoorbeeld van K3 of Disney on Ice. Hoeveel mensen zijn er wel niet aan het filmen; het liefst de hele voorstelling lang! Dan zie je dus de hele voorstelling op een piepklein schermpje! En wees eens eerlijk; hoe kijk je dat filmpje nog terug? Misschien dat je nog eens een minuutje terug kijkt, maar het is toch nooit hetzelfde. En dan loopt er ook nog eens iemand door je beeld, of erger nog; er zit de hele tijd iemand in jouw beeld. Dus geniet vooral op het moment dat je er wel bent, met de mensen met wie je bent!

Dus ik doe het niet meer; foto’s maken wanneer ik eigenlijk wel zeker weet dat ze mislukken. Ik maak alleen nog maar leuke én persoonlijke foto’s… dat blijft toch heerlijk!!