Iedereen is gek op op het lezen van prentenboeken! Regelmatig ontdekken we een nieuw mooi boek. Speciaal voor jou hebben we hier onze 10 favoriete prentenboeken van dit moment geselecteerd.

1. Moppereend met Voorleesknuffel

Moppereend is verkozen als Prentenboek van het Jaar 2020. Ter ere daarvan verschijnt het prentenboek nu met voorleesknuffel.
Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet. (Of het wordt ook tijd voor een wolkbreuk boven je hoofd!)

2. Otto groot, Otto klein

Na succesvolle eerdere kijk- en ontdekboeken over Otto is er nu een boek waarin tegenstellingen centraal staan; Otto groot, Otto klein. Ook dit boek staat garant voor heel veel kijk- en ontdekplezier. Op een autorit met zijn vader door de stad kijkt Otto (en de lezer) zijn ogen uit. Hij ziet egels en slakken als auto, bananen- en meloenbootjes, een taart op een Romeinse triomfboog. Wegwijzers maken de kijker bewust van de vele tegenstellingen, waarbij “tegenstelling’ ruim wordt gezien: groot-klein, school-vakantie, grappig-ernstig, koffie-thee, waarom-daarom. De prachtige prenten staan tjokvol beeld- en taalgrapjes voor zowel kinderen als volwassenen.

3. De Hapgrage Krokodil

‘NEE! GA ER NIET IN!’ roepen de dieren die dorstig rond de drinkplaats staan. ‘Daar zit een hapgrage krokodil. Die verslindt dieren zoals wij! Hij wil de poel niet delen.’ Maar vijf flamingo’s laten zien hoe je die bullebak een lesje kunt leren dat hij niet gauw vergeet. De Hapgrage Krokodil is een vrolijk verhaal over delen, dat zich afspeelt in Afrika.

4. De Boer en de Dierenarts

De Boer en de Dierenarts is een warm verhaal over je hart en hoofd verliezen en over de steun van goede vrienden. Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, wil de koe scheren en probeert de kip te melken. De dieren maken zich zorgen. De boer is er niet met zijn hoofd bij. Hij is verliefd op de dierenarts! Maar dat durft hij niet goed te zeggen, hij is te verlegen. Gelukkig bedenken de dieren een plan.

5. Een Schildpad was zijn Schildje Kwijt

Schildpad kan zijn schildje nergens vinden. Wat moet hij nu? Een lief verhaal op rijm van Marjet Huiberts met een subtiele, mooie boodschap. Schildpad heeft overal gezocht, maar hij kan zijn schildje nergens vinden. Hij wordt er heel verdrietig van, want wat moet een schildpad zonder schild? Op een dag wordt hij wakker van een vrolijk melodietje, afkomstig van een lief vogeltje dat hem wil helpen. Zijn oude schild vinden ze niet, maar samen komen ze tot een prachtige oplossing: een nieuw schild gevlochten van takjes! Een Schildpad was zijn Schildje Kwijt is een bijzonder prentenboek!

6. Samen op weg naar de dierentrein

Dit stevige kartonboek met illustraties van Benji Davies (bekend van o.a. De kleine walvis) is het perfecte verjaardagscadeau voor alle peuters! Samen op weg naar de dierentrein is een mooi prentenboek met een verrassing achterin. Het ultieme verjaardagscadeau voor alle peuters! “Op weg naar de trein hoort een jongen allerlei geluiden. GROM. BRUL. BONK. Welke dieren komen achter hem aan?” Wanneer hij bij de trein aankomt, doet hij een verrassende ontdekking…

7. Deze Ridder zegt Nee
8. Spelen tot het Donker Wordt
9. Zo Moe en Toch Klaarwakker
10. Van 1 tot 10