In deze tijd is het helemaal hip om fotoshoots te doen. Alleen, met je kinderen of met het hele gezin. Het kan allemaal. Met kinderen kan dit nog wel eens een hele lastige klus zijn, want ze doen nou nooit wat jij op dat moment wil. Onze eerste ervaring was geen succes, al was het eindresultaat wel erg leuk!

Lang geleden

Een aantal jaren geleden, mijn jongste neefje was nog niet eens geboren, leek het ons leuk om een fotoshoot te laten doen. Speciaal voor onze ouders als moederdagcadeau, dus het was ook nog een geheim. Met mijn broer en zus en alle neefjes en nichtjes hebben we geprobeerd het beste er van te maken. Mijn lieve zus had dit allemaal geregeld, dus hoe we bij deze fotograaf terecht zijn gekomen, geen idee.

Even loskomen

Zoals de meeste kinderen moest ook mijn dochter even los komen, toen ze eenmaal de smaak te pakken had ging dit super. Mijn zoontje was helaas een ander verhaal. Hij wilde echt niet en met echt niet, bedoel ik ook echt niet. Het was alleen maar huilen en gillen. Ik had dit wel een beetje verwacht, maar ja, je hoopt dat het toch goed gaat. En dat de fotograaf een beetje kindvriendelijk was. We hadden pech, ze had naar mijn idee nog niet zoveel ervaring en al helemaal niet met kinderen. Ze liet het dus maar een beetje aan ons over en wist ook echt niet wat ze met zo’n kindje aan moest. Het was voor ons heel duidelijk dat hij haar gewoon niet aardig vond, hij liet dat ook merken en zij probeerde hem ook niet voor zich te winnen.

Drie leuke foto’s

Je kan je voorstellen dat papa en mama behoorlijk gefrustreerd raakte, je betaalt toch een flinke som geld en dan zou het leuk zijn als er ook foto’s bij zitten die ook echt leuk zijn. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven en mijn zoontje maar even met rust gelaten. Dat werkte wel iets, we hebben van hem uiteindelijk ongeveer 3 leuke foto’s. Een daarvan staat hij met een doosje snoep erop en met de andere met zijn speen. De foto die je hierboven ziet, heeft uiteindelijk een aantal jaren bij ons in de huiskamer gehangen, want ook al lacht onze zoon er niet op, het is precies zoals hij toen was.

Leuk

Tegenwoordig gaat het wel beter om mijn zoon op de foto te krijgen, dat komt waarschijnlijk ook omdat ik het zelf graag doe. Foto’s maken en ook zijn zus is er dol op. Als hij echt een goede bui heeft, dat vindt hij het zelfs leuk om te doen.

Wat voor ervaringen hebben jullie met fotoshoots? Kindvriendelijke fotograaf of juist het tegenovergestelde?