Ken je Kinderen voor Kinderen? Natuurlijk ken je Kinderen voor Kinderen; ik kan mij tenminste niet voorstellen dat je de liedjes niet kent. Sinds ik zelf kinderen heb komen de liedjes van vroeger zo af en toe weer voorbij; wat een heerlijk jeugdsentiment!

Sinds 1980

Weet je dat Kinderen voor Kinderen al sinds 1980 bestaat? Zelf ben ik van 1978, dus dat betekent dat Kinderen voor Kinderen echt een onderdeel van mijn jeugd was. Ik weet nog goed dat er in november een tv show met de liedjes was en meestal was dat rond de verjaardag van mijn moeder. Ik keek daar echt naar uit; ik vond het heerlijk om naar te kijken. We konden het niet opnemen, dus vaak zag je het maar een keer of misschien nog een keer de herhaling. De filmpjes die er nu op youtube staan zeggen mij dus niets, maar de liedjes des te meer!

Favoriete liedjes van vroeger

Wat zijn jouw favoriete liedjes van Kinderen voor Kinderen? Mijn absolute nummer is ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!’. Dat filmpje (een videoclip mag je het niet noemen denk ik), kan ik mij nog wel herinneren, dus misschien wat het toch vaker op tv. Mijn andere favoriete liedjes zijn ‘Meidengroep’, ‘Hiep hiep hoera’ en natuurlijk ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’.

Nog steeds hot

Het grappig is dat mijn kinderen, sinds ze op school zitten, ook fan zijn van Kinderen voor Kinderen! Zij hebben op school de nieuwe liedjes geleerd, zoals ‘Raar maar waar’, ‘Klaar voor de start’ en ‘Energie’. Voor de komende Koningspelen leren ze vast weer een nieuw liedje, volgens mij gaat die Hupsakee heten. Alec en Ryan vinden de nieuwe liedjes leuk, maar de oude liedjes ook wel.

Tijdloos

Favoriet zijn ook ‘Hiep hiep hoera’ en ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!’, net als ik dus. Ze zingen het net zo hard mee, hoewel ze geen idee hebben wat walkman, een turbocompactdiscodrive of de andere cadeautips zijn. Als je het filmpje bekijkt, heerlijk! Op het eerste gezicht lijkt de speelgoedwinkel niet eens zo heel veel veranderd, maar als je beter kijkt. Computers die echt supergroot zijn, radio’s zoals euh, ze vroeger waren en dan hebben we het nog niet eens over de kleding!

Kinderen voor Kinderen is echt een stukje jeugdsentiment voor mij en ik vind het heerlijk om de liedjes mee te zingen met de jongens! Luister jij ook nog wel eens naar Kinderen voor Kinderen? En wat is is jouw favoriete liedje?!