Het is weer tijd voor een Flashback Friday, dit keer over mijn allereerste mobiel. Mijn eerste mobiel was de Hi Pocket Swing, je kent hem vast nog wel!

 

Middelbare school

Het is alweer een poosje geleden, maar volgens mij zat ik in de 3e van de middelbare school toen ik mijn eerste mobieltje kreeg. Dit zal in 1998 of 1999 geweest zijn. Ik kan mij nog wel goed herinneren dat mijn moeder er al eentje had. Heel modern was ze toen al. Van mij hoefde het niet per se, maar mijn moeder vond dat ik er ook eentje nodig had. Dat was veilig en als er wat was kon ik haar altijd bellen. Of ik mee ben geweest met uitzoeken of dat zei hem voor mij heeft gekocht, dat weet ik niet meer, maar opeens had ik dus een mobiel.

10 gulden

Mijn eerste mobieltje was dus een Hi Pocket Swing. Een blauwe en ik weet nog dat hij al kleiner was dan degene die mijn moeder had. Het scherm was echt heel klein vergeleken met de smartphones van nu. Een camera zat er niet op en ook nog geen internet. Kleurenscherm was er ook nog niet en met een sms’je versturen moest je echt letter voor letter intoetsen. Abonnementjes waren er volgens mij nog niet, ik had in ieder geval een prepaid kaartje waar 10 gulden op stond en daar moest ik het dan mee doen. Mijn vriendin kreeg in die tijd ook een mobieltje en we hadden het sms’en al snel onder de knie. Een sms’je bevatte maar een x aantal letters en anders ging hij over in een tweede sms’je. Maar een sms’je koste in die tijd 50 cent! En ja, als je niet op let dan is die 10 gulden zo op. Dus woorden werden als snel ingekort of weggelaten als dat mogelijk was. Er is niet voor niets een hele sms-taal!

Internet

Internet hadden we ook al, je moest toen nog echt ouderwets inbellen en iedereen die dat nog weet, kent ook dat beruchte geluidje erbij. Geweldig als ik dat nog terug hoor. Ik mocht van mijn ouders maar een half uurtje per dag op internet en ik was er achter gekomen dat je ook een site had waar je vanaf je computer een aantal sms’jes kon versturen. Hier maakte ik dat ook regelmatig gebruik van.

Nu kan ik mijn leven niet meer voorstellen zonder een mobiel en zonder internet en zelfs de jongste generatie weet al precies hoe ze er mee om moeten gaan. Wel ben ik benieuwd hoe de mobieltjes over 20 jaar eruit zien, zouden we die dan ook zo vreselijk ouderwets vinden zoals ik nu mijn eerste mobieltje vind?

Weet jij nog wat jouw eerste telefoon was?!