Het begon allemaal een paar jaar geleden, met de film Verschrikkelijke Ikke. Die grappige gele wezens met ieder een eigen karakter vielen erg op. Niet alleen bij kinderen maar ook volwassenen vinden ze leuk. De ene is heel ondeugend terwijl de ander juist erg voorzichtig is. Daarnaast kunnen deze wezens nogal onhandig zijn. Je ziet ze tegenwoordig overal op tv, shirtjes, in tijdschriften en natuurlijk ook als speeltjes voorbij komen. Kortom de Minions zijn erg populair geworden. Iedereen kent ze wel en ook in ons huis zijn ze niet weg te krijgen!

Nieuwe film

Kunnen jouw kinderen ook geen genoeg krijgen van de Minions? Goed is er helemaal goed nieuws; er komt zelfs weer een nieuwe Verschrikkelijke Ikke film uit; die keer met jonge Minions!  MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD / MINIONS: THE RISE OF GRU zou in 2020 in de bioscoop komen, maar is al meerdere keren uitgesteld. Maar nu gaat het echt gebeuren; hij draait in de bioscoop!! Benieuwd naar de trailer? Die staat helemaal onderaan; bekijk eerst eens deze Minions feitjes!

Minions feitjes

Lees hier de 14 leuke weetjes over deze geweldige wezens. Misschien wist je de meeste feiten al maar er zitten vast veel dingen tussen waar je helemaal niks van af wist. Bijvoorbeeld over hun taal, favoriete eten en films.

 1. Er zijn vijf verschillende Minion haarstijlen.
 2. De lange Minions hebben allemaal dezelfde haarstijl.
 3. Ze hebben slechts drie vingers.
 4. Minions met 1 oog zijn zelden lang.
 5. De ‘taal’die de wezens spreken, is een soort van een mix tussen Frans, Engels, Italiaans, Koreaans en Russisch. Kinderen begrijpen precies wat ze bedoelen!
 6. Deze woorden herken je vast wel uit de films; “Banana”, “Bapples” “para tú” (voor jou), “Da” en “Hana”
 7. Ze zijn gek op, of zeg maar geobsedeerd door, bananen! Dus als je ze ooit een cadeau zou moeten geven…
 8. Ze zijn ook gek op appels en papaya’s.
 9. In de eerste film van Verschrikkelijke Ikke hebben de Minions een beetje scheve tanden, maar in de tweede film staan ze gewoon recht.
 10. Alle Minions hebben een mannelijke naam.
 11. De wezens kunnen in de ruimte ademen en zelfs leven!
 12. We weten de namen van zeven Minions, Dave, Stuart, Kevin, Jerry, Tim, Mark en Phil. Verder dus niet.
 13. Op dit moment draait de Minions film in de bioscoop, echt een aanrader!
 14. In 2017 was er ook weer een nieuwe 2017 van Verschrikkelijke Ikke, ook met de Minions!
 15. Wist je al dat er echte Minions LEGO is en natuurlijk nog veel meer speelgoed van de Minions.

Voor echte Minions fans

Kijk hier de trailer