Ik zal het gelijk toegeven; soms ben ik wel een beetje verwend! Bijvoorbeeld met een auto voor deur; eigenlijk altijd tot mijn beschikking. Wij hebben maar een auto, maar mijn man deed de meeste dingen op de fiets. Deed inderdaad haha, hij kreeg een opdracht waarvoor hij de auto nodig heeft. En daardoor zijn de rollen inmiddels wat omgedraaid…. alles zonder auto!

Smoesjes smoesjes

Zoals gezegd; ik ben eigenlijk gewoon een beetje verwend! Wij wonen op loopafstand van school en de bso en naar de winkel is het prima te doen op de fiets. Maar ja, de auto is gewoon wat makkelijker. Vaak moet ik veel dingen mee nemen naar de winkel en dat is niet handig op de fiets. Of het regent, of er staat veel wind. Of ik vind het gewoon teveel gedoe om uit mijn werk ook nog naar de bso moet fietsen. Het hoefde ook niet, de auto stond voor de deur. Maar toen Leo een opdracht in Schiedam kreeg, kon hij dat niet meer op de fiets doen. De vraag; een tweede auto erbij of Martine op de fiets….

Op de fiets

We hebben nog wel even gekeken naar de mogelijkheden voor een tweede auto, maar eigenlijk is het gewoon zonde! Dus zei ik aarzelend; “dan gaan wij wel gewoon op de fiets…” En ach, eigenlijk gaat het prima! De auto is weg, dus er is geen vraag of we met de fiets of auto gaan. De weg naar school is op de fiets misschien zelfs nog wel makkelijker dan met de auto én het is natuurlijk heel goed voor de verkeersvaardigheid. Naar de winkel fiets vind ik wat minder fijn, maar ach, het went. Maar ja, door de week moet ook de rest op de fiets; naar de fysiotherapie; naar de orthodontist en ga zo maar door. Wel even wennen!

Toch onhandig

Onhandig is het wel, bijvoorbeeld met het doen van boodschappen. Inmiddels heb ik fietstassen gekocht en dat scheelt een hoop! Ook een regenpak, want ja, de regen houdt geen rekening met mijn reisschema haha. Verder moet ik altijd mijn laptop mee nemen, in een rugzak op mijn rug. En dat is toch best zwaar, dus daarvoor ben ik nog op zoek naar een oplossing. En nee, niet zo’n rieten mandje hihi. Maar ach, eigenlijk heb ik niets te klagen, want wij hebben natuurlijk wél een auto! Dus als we in het weekend iets gaan doen, dan gaan we gewoon met de auto en in de avond vaak ook. Al merk ik wel dat ik auto nu makkelijker kan laten staan; ik zie niet meer zo tegen het fietsen op. En dat is toch eigenlijk de grootste winst! Wordt vervolgd 😉