Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik absoluut geen vakantie mens ben. Al die stress van te voren, een lange reis en dan ook vaak nog een andere taal. Nee, laat mij maar lekker thuis blijven en daagjes weggaan. Dan kan ik ‘s avonds genieten van mijn eigen douche en slapen in mijn eigen bedje. Toch zijn er wel een aantal landen/plaatsen waar ik eens een kijkje zou willen nemen. Welke dit zijn?

  • Lapland

Dit land staat met stip op nummer 1. Wat zou ik daar graag eens heen willen, genieten van de kou, sneeuw en de prachtige bergen. Het  Noorderlicht lijkt mij ook fantastisch om te zien en rijden met sneeuwscooters lijkt mij geweldig. Ook een Husky sleetocht tussen de rendieren zou een droom zijn die uitkomt.

lapland

  • Ierland/Schotland

De ruige kust van Ierland lijkt mij bijzonder om eens in het echt te mogen aanschouwen. Ik hou van de woeste en ruige natuur langs de kust. De wind die door mijn haren waait en zelf als het regent zou dat mij niet storen.

ierland

  • Oostenrijk

In Oostenrijk ben ik al een aantal keren geweest, maar altijd alleen maar in de winter als alles bedekt is met een prachtige deken van sneeuw. Ik zou het nu ook eens heel erg graag willen bekijken als het zomer is en alle mooie meren vrij zijn van een laag ijs. De bergen zouden dan groen zijn in plaats van wit.

alpine2

 

  • Hawaii

De warme zon, de prachtige witte stranden en het helderste zee water ooit. Ja, ook dat zou ik ooit wel eens met mijn eigen ogen willen bekijken. De kinderen zouden dit ook echt fantastisch vinden, de hele dag kunnen spelen in de zon en genieten van de vakantie. Wie weet…..

hawaii2

Zoals je kan lezen ga ik echt liever op vakantie naar de wat koudere landen, hoe kouder hoe beter. Helaas denkt mijn gezin hier even anders over, maar goed, een mens mag toch dromen?!

Welke vakanties/ landen staan er nog op jouw lijstje?