Finding Nemo is een echte Disney klassieker; wie kent hem niet! En nu, 14 jaar later, is er eindelijk het vervolg; Finding Dory! Wij gingen van de week naar de voorscreening en vertellen je graag of het het wachten waard was 🙂

Het verhaal

Finding Dory speelt zich een jaar af nadat Nemo weer gevonden is door zijn vader én door Dory. Inmiddels woont Dory vlakbij Nemo en Marlin, net zo klunsig en vergeetachtig als in de vorige film. Als ze tijdens een schoolles ineens een flashback naar haar familie krijgt, gaan Nemo, Marlin en Dory op zoek naar haar familie. Natuurlijk raken ze elkaar onderweg kwijt, met alle avonturen van dien!

Hoogtepunten van de film

Natuurlijk willen wij niet teveel van de film verklappen; maar wat een heerlijke film! De jonge Dory is echt superschattig, een knuffelvisje! Maar ook de nieuwe vrienden die Dory maakt zijn heel leuk. Dory komt in het Marine Life Institute terecht, waar ze octopus Hank, haai walvis Destiny en beluga walvis Bailey ontmoet. Dory blijkt hier geboren te zijn Destiny was haar vriendin. Zou zij hier ‘walvis’ hebben leren spreken?! Natuurlijk helpen ze Dory op hun eigen speciale manier. Ook Marlin en Nemo maken nieuwe vrienden en ze maken ook nog een ritje met de schildpad Crush!

De grote vraag van de film blijft natuurlijk; zal Dory zich herinneren waar haar familie is!

Lesbisch of niet

Het is je vast niet ontgaan, in deze film zou een lesbisch stel zitten! Nu zijn we hier in Nederland niet zo van onder de indruk en laten we eerlijk zijn; daar gaat de film natuurlijk ook helemaal niet over. Ik vind het jammer dat er zo’n ophef over is! En als je wilt weten of het echt zo is, dan moet je de film maar gewoon kijken 😉

Wat de kinderen er van vinden

Helaas waren de kinderen er niet bij, maar wat waren ze jaloers! Ik denk dat ze sommige stukjes wel zielig vinden, bijvoorbeeld een flashback als Dory haar ouders kwijt is. Maar ik weet ook dat ze heerlijk zullen lachen om alle grappige en gekke stukjes die er in voorkomen, het is echt een familie film. De animaties zijn ook zo mooi, toch ook een stuk mooier als Finding Nemo. Zo knap zoals ze dat allemaal maken!

30 jaar Pixar

In de V.S. gaat Finding Dory 17 juni in premiere; als Pixar 30 jaar bestaat. In 186 was  Luxo Jr. Pixars eerste filmpje als eigen bedrijf. De lamp) werd later het logo van Pixar. Toy Story was in 1995 de eerste film die in samenwerking met Disney uitkwam en inmiddels is Pixar natuurlijk onderdeel van Diseny.

In Nederland moeten we (of jullie eigenlijk 😉 nog iets langer wachten, hier komt hij 29 juni uit. Maar wat ons betreft is hij het wachten meer dan waard! Tot die tijd moeten we de trailer nog maar vaak bekijken!