Het is dinsdag, tijd voor een nieuwe tag! Op Gewoon Marieke kwam ik de gewoon Nederlands tag tegen; en die heb ik met veel plezier voor jullie ingevuld! Lees je mee?

Één of meer koekjes bij de thee?

Thee? Ik hou helemaal niet van thee en drink dit ook bijna nooit. Koekjes natuurlijk wel en stiekem neem ik er twee, tenzij het hele grote koeken zijn!

Wat is je favoriete stamppot?

Zuurkoolstampot, maar dan vooral als mijn moeder hem maakt! Die jongens houden er helemaal niet van, ik maak het dus eigenlijk bijna nooit. Wel boerenkool stampot; dat is Ryan zn lievelingseten. Maar eigenlijk ben ik gek op alle stampot, behalve hutspot, dan vind ik echt niet lekker.

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Koninginnedag euh… Koningsdag! Niet dat ik daar maanden lang naar uit kijk, maar ik vind het wel grappig om dan naar wat marktjes te gaan enzo.

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Ons huis je natuurlijk! Of Drievliet; hier hebben we altijd een hele fijne dag met het hele gezin. Vooral Alec en ik zijn gek op achtbanen en die daar zijn vind hij helemaal geweldig!

Wat is jouw favoriete accent?

Amsterdams! Mijn moeder komt uit Amsterdam en ik moet dan altijd aan vroeger denken, toen we bij haar oma en tante waren. Die hadden ook zo’n heerlijk accent! Mijn moeder trouwens niet,  je hoort echt niet dat zij uit Amsterdam komt.

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Gezelligheid! Dat is echt een woord waar wij Nederlands het ‘vaak’ over hebben, maar echt niet uit kunnen leggen aan buitenlanders. Want ik denk dat zij ons vaak helemaal niet zo gezellig vinden 😉

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Beschuit met muisjes! Om eerlijk te zijn vind ik die muisjes niet eens zo lekker, maar ik vind het wel bijzonder dat het al zo’n oude traditie is. Op het geboortekaartje van mijn oudste zoon staan ook beschuit met muisjes!

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

Oost west, thuis best. Ik ga heel graag op reis, maar thuis is het toch ook wel erg lekker 🙂

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Ja, eigenlijk V&D, maar het is nogal onzeker of die winkel er nog wel is he. Zonde, ik kwam er echt heel graag. Niet alleen in de winkel, maar ook in de webshop. Vroeger haalde ik mijn schoolspullen altijd op de schoolcampus. Ik hoop echt dat ze een doorstart kunnen maken!

Wie vind jij de leukste BN’er?

Chantal Janzen! Ik weet niet wat het is, maar ik heb het gevoel dat ik haar heel goed ken en haar humor ligt mij wel. Volgens mij is dat een hele leuke meid!

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Ik durf het bijna niet zeggen, maar ik vind heel veel K3 liedjes heel erg leuk! Mijn favoriete liedje is ‘Als je gelooft in jezelf’, omdat dit gewoon een vrolijk liedje is met een hele belangrijke tekst. Je kunt er niet vaak genoeg naar luisteren!

Haring? Ja of nee?

Haring? Ik lust het wel, maar vind het niet heel erg lekker. Dus als het moet, dan eet ik het, maar ik kies liever wat anders!

Hopelijk vond je het leuk om mijn tag te lezen! Heb jij de tag ook ingevuld of ga je dat doen, laat dan gerust de link hieronder achter, ik vind het leuk om de tags van anderen te lezen! Als je hem overneemt, noem je dan dat de tag van  Marieke is?! En een link naar mijn tag mag je er natuurlijk ook altijd bij noemen 😀