Vanaf dat mijn oudste zoontje geboren is, hebben Vera en Rens al dezelfde kamer. Nou ja, de ruimte dan, want verder verander ik toch wel vaak de inrichting van de kamer. Afgelopen zomer besloot ik dat ze van kamer konden ruilen; maar of dat nu zo’n goed idee was?

Ruilen van kamers

Boven wij twee slaapkamers; een die wat groter is met een balkon en een kleinere kamer met gezellige vensterbanken. In de kamer met het balkonnetje slaapt Vera en in de andere kamer Rens. Voor Vera vond ik de kamer wat te groot; ik kreeg hem gewoon niet gezellig! De kamer van Rens was wat kleiner en knusser en die vond het heerlijk om boven op zijn kamer te voetballen. Maar daar was zijn kamer eigenlijk net te klein voor. De oplossing lekker mij simpel: ruilen!
Ze hebben allebei hetzelfde bed, dus dat was makkelijk! Verder hebben wij de kamers geverfd, om er een gezellige meidenkamer en een stoere jongenskamer van te maken! De kamer van Vera was in de Scandinavische stijl en had meer plek om haar spulletjes neer te zetten. Rens had een echte voetbalkamer met een mooie muurschildering van een keeper.

Niet veilig op zijn kamer

Alles prima, totdat de klok terug ging en het herfst werd. Het werd eerder donker en het waaide ook vaak, wat je op Rens zijn nieuwe kamer goed kon horen. Rens kon er niet tegen, was bang en huilde veel. Hij ging niet meer boven spelen, tenzij er iemand meeging. Hij voelde zich niet veilig op zijn nieuwe kamer en wilde het liefst elke nacht bij zijn zus slapen. En dat niet de bedoeling van je kamer, hier moet je je wel veilig voelen!

Weer naar hun oude kamer

Na lang wikken en wegen toch maar besloten om ze weer op hun oude kamer te laten slapen. En sindsdien speelt hij gewoon weer op zijn kamer en gaat het slapen ook weer goed! Bijzonder toch, dat een kamer zoveel verschil kan maken voor kinderen. Rens heeft weer een stoere jongenskamer en Vera slaapt weer op oude kamer, die ik eigenlijk nog wil opknappen. Ik kom er maar niet uit, maar hier vertel ik binnenkort meer over!