Afgelopen week was het weer zover; het feestje voor de hele klas! Ok, ik moet eerlijk zeggen dat mijn zoon maar 13 kinderen in de klas heeft, dat geeft waarschijnlijk een iets beter beeld. Dan wil hij altijd ook nog 2 andere vriendjes uitnodigen; waardoor je op 15 kinderen zit! Maar wat voor een kinderfeestje doe je met 15 kinderen?

Budget

Laten we even voorop stellen dat ik geen onbeperkt budget heb! Het feestje van deze kinderen mag ongeveer hetzelfde kosten als wat ik kwijt zou zijn aan 8 kinderen. Een uitdaging dus. Vorige jaren kozen we voor een Spionnenfeestje, een lasergame feestje en afgelopen jaar was er het “Wie is de Mol” kinderfeestje. Alle drie een succes en iets wat je natuurlijk niet meer kunt herhalen.

Kampspellen

Google is je beste vriend en ik dacht eerst aan een thuis Escaperoom. Genoeg mogelijkheden, maar daar is de groep net te groot voor. Daarna zocht ik op kampspellen en scouting spellen. De kinderen zitten nu in eind groep 7, dus je kunt best wel wat meer als dat ze in groep 4 of 5 zitten. Iets van vossenjacht leek mij wel leuk, maar dan heb je toch nog wel wat mensen nodig. Levend Stratego is ook leuk, maar dan moet je naar een bos of zoiets. En opeens kwam ik het spel ‘Crazy 88’ tegen! Ik had het al eens gezien in een film (vraag mij niet meer hoe de film heet, dat ga ik opzoeken!) en dat leek mij toen ook al leuk. Je kunt het ook voor bedrijfsuitjes inzetten, maar dat kost dan weer een hoop geld. Dus ik heb ik het gewoon zelf gedaan.

Crazy 88

Crazy Online 88 is een spannende race tegen de klok en tegen elkaar. Alle mensen worden in groepjes verdeeld en ieder groepje krijgt een lijst met 88 opdrachten mee. Voor iedere opdracht kun je punten verdienen. Het aantal punten wat je kunt verdienen is verschillend per opdracht en de groep met de meeste punten wint! Simpel toch! Bij de lijst met opdracht moet je denken aan vragen als “Ga van klein naar groot staan”, “lak je nagels geel” of “maak een mummie”. Voor die laatste opdrachten heb je bijvoorbeeld nagellak of wc papier nodig en het is natuurlijk de kunst om dit dan ergens te vinden. De vraag is dus; welke opdrachten ga je uitvoeren; kun je uitvoeren én waar haal je de meeste punten mee!

Ons kinderfeestje

Tot zover de uitleg over Crazy 88; nu weer even terug naar ons feestje. Een van de klasgenootjes kon helaas niet, dus we waren met een groep van 14 kinderen. We besloten om het in de omgeving van onze winkel te doen. Geen groot winkelcentrum, maar wel met winkels wat het net een wat leukere omgeving maakte. We verdeelden de kinderen in drie groepjes en per groep kregen zijn een rugzak met inhoud mee. De inhoud was verschillend, maar er zat in ieder geval €5,– in en een aantal dingen zie ze voor een opdracht zouden kunnen gebruiken. Ook hadden ze per team een telefoon, waar ze bereikbaar mee waren en natuurlijk ook om de foto’s mee te maken.

Wat gaaf

Mocht je benieuwd zijn welke opdrachten ze kregen, kijk dan gerust hier. Verder was het voor ons als ouder gewoon afwachten en een beetje hulp bieden wanneer nodig. Het was zo grappig om te zien hoe ze de opdrachten aan pakten; zo anders als ik had verwacht! Van sommige opdrachten had ik gedacht dat ze het helemaal niet zouden doen; en die deden ze dan juist als eerste. En opdrachten waarvan ik had verwacht dat ze lastig waren, die lieten ze dan weer links liggen. Maar goed, ze hebben allemaal heel veel plezier gehad; dat was wel op de foto’s en filmpjes te zien. Voor de lijst kregen ze 90 minuten de tijd en in die tijd hebben ze echt wel heel veel opdrachten kunnen doen. En ook allemaal weer anders.

Terugkijken

Na de 90 minuten ging iedereen op de fiets naar ons huis; waar wij een buffetje klaar hadden staan. Daarna hebben we de foto’s van iedereen bekeken, dat was wel een flinke klus haha. En de punten geteld. Spannend! De winnaars waren overduidelijk en kregen allemaal een zak snoep. Dat hoort er toch een beetje bij.