Onze oudste is al jaren een groot Wie is de Mol fan! Hij kijkt het sinds hij een jaar of 9 is en heel ook veel seizoen teruggekeken op NPO gemist. Toen hij toen werd, was het dus snel duidelijk welk feestje hij wilde geven; een Wie is de Mol feestje!

Wie mag er komen

Voordat wij een kinderfeestje organiseren, vinden wij het handig om te weten hoeveel kinderen er komen; of hoeveel je er gaat uitnodigen. Dat is echt fijn om te weten in de verdere planning. Wij kwamen op een aantal van 12 uit; een leuk clubje om Wie is de Mol mee te spelen. Je kunt het vast ook wel extern doen, maar dat vonden wij niet nodig met zo’n grote groep. Het werd dus een zelf georganiseerd “Wie is de Mol?” kinderfeestje, gewoon bij ons thuis.

Uitnodigingen

Ook niet onbelangrijk; het uitnodigen van de kinderen. De eerste uitnodiging deden wij gewoon via Whatsapp, om te kijken wie er allemaal kon.
Daarna kreeg iedereen een officiƫle Wie is de Mol uitnodigingsbrief, ook met de vraag of je de Mol zou willen zijn of niet. Dit moesten ze op een briefje terug geven. De meeste kinderen zouden trouwens wel de Mol willen zijn!

Aankleding

Het thema was duidelijk; onze woonkamer en tuin werden omgetoverd tot een waar “Wie is de Mol?” slagveld. Onze zoon was toen al gek op cupcakes bakken, dus hij had ook heerlijke Wie is de Mol cupcakes gemaakt. Verder hadden we voor iedereen de speciale “Mol” notitieboekjes en Mol jokers.

Maar wie is de Mol

Maar goed, wie zou dan de Mol zijn? Je kunt natuurlijk eerlijk een Mol trekken en het spel zijn beloop laten. Maar onze zoon wilde heel erg graag zelf de Mol zijn. En ja, het was zijn feestje. Bij besloten daarom aan het begin van het feestje enveloppen uit te delen, waarin stond of je de Mol was of niet. Deze werden random uitgedeeld. De kinderen gingen vervolgens alleen, zonder dat iemand anders het zag, kijken of ze de Mol waren.
Wat ze niet wisten, is dat er op alle briefjes stond dat ze de Mol NIET waren. Ook op het briefje van onze oudste stond dat hij de Mol niet was, maar hij was het lekker toch!

De indeling van het feest

Maar hoe organiseer je dan zo’n Wie is de Mol feestje? Wij hadden deze planning;

 • Binnenkomst
  wij hadden bij ons thuis afgesproken. Wij hebben een speeltuin bij ons voor; dus de kinderen konden heerlijk in de speeltuin spelen tot iedereen zou beginnen.
 • Teamfoto
  Jaja, zoals bij wie is de Mol. Onze oudste heeft ook een echte Wie is de Mol poze
 • Wie is de Mol trekking
  Hier kreeg iedereen zijn brief en wist iedereen of ze de Mol waren of niet. Hierna moest iedereen een voor een tegen de leiding vertellen of ze de Mol zijn of niet.
 • Cadeaus, taart
  Ook niet onbelangrijk! Heerlijke Wie is de Mol cupcakes en hij kreeg een schitterend Wie is de Mol spel als cadeau. Toepasselijk!
 • Spel 1, ballonnen
 • Spel 2, verstoppen
 • Eten
 • Spel 3 met Jokers, vrijstellingen
 • Spel 4 Doorvertellen
 • Test
 • Winnaar

Spellen en uitdagingen

Wij hadden 4 spellen;

 • Spel 1, ballonnen
 • Spel 2, verstoppen
 • Spel 3 met Jokers, vrijstellingen
 • Spel 4 Doorvertellen
 • Test

Deze foto maakten wij op het einde; als je goed kijkt, dan houd de Mol een briefje vast met ‘Ik ben de Mol’! Niemand die het zag!

Hoogtepunten

Het moment van de grote onthulling, toen de identiteit van de Mol eindelijk werd onthuld, was het absolute hoogtepunt. De verbazing en opwinding bij de kinderen waren onbetaalbaar. Vooral voor onze zoon; die eindelijk mocht vertellen dat hij de Mol was. Grappig detail; onder zijn shirt had hij de hele tijd een hemd aan met de tekst ‘ik ben de Mol’. En op de laatste groepfoto laat hij dat shirt zelfs zien! Niemand heeft het gezien en iedereen reageerde heel erg enthousiast!
Natuurlijk was er ook een winnaar; en zij kreeg een Rol met Geld šŸ™‚ Een wc rol met daarop geld afgedrukt! Ze was er erg trots op!!

Het zelf organiseren van een “Wie is de Mol?” kinderfeestje thuis was een unieke en onvergetelijke ervaring. Hoewel het de nodige voorbereiding en energie vergde, was het resultaat een dag vol plezier, lachen en mysterie. Voor ouders die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken, is dit een schitterend idee voor een verjaardagsfeest!