Jaa…. het is vakantie! Voor de kinderen dan tenminste; voor de meeste ouders gaat het werk gewoon door. Balen. Hoe regelen jullie dat?

Thuiswerken

Vroeger werkte ik thuis, dus toen was het eigenlijk allemaal een stuk makkelijker. Dan kreeg ik thuis nog wel een en ander voor elkaar. Of eigenlijk niet qua werk, maar dan ik in ieder geval thuis haha. Ik heb geleerd dat je moet investeren in de kinderen en dat je daarna even kunt werken. Dus doe eerst een spelletje met ze en dan kun je daarna een uurtje werken (waarvan zeker 30 minuten non stop hihi)

Sinds wij de winkel hebben, is het wel lastiger. Er moet tenslotte altijd iemand in de winkel zijn. We gaan deze zomer wel op vakantie; en is er gelukkig gewoon een vervanger in de winkel!

Naar de bso of de winkel

Verder gaan de jongens 2 dagen per week naar de bso. Vol frisse tegenzin, dat wel. Ze klagen altijd dat ze er heen ‘moeten’; hoewel ze het er verder volgens mij prima naar hun zin hebben. Ze mogen ook best wel eens een dagje mee naar de winkel, dat is ook wel gezellig. Maar als ze samen een hele dag in de winkel zijn, dan gaat het vaak wel ergens verkeerd. Ik moet tenslotte wel gewoon werken en kan mij daar niet aan hun ritme aanpassen…

Logeren

Nog iets heel fijns in de vakantie; logeren! Of gewoon lekker een dagje naar opa en oma. De jongens vinden dat geweldig en opa en oma vinden het vast ook leuk hihi. Dan zijn ze er sowieso weer even uit; weer een extra minivakantie!

Even bijkomen

Al met al is het een flink gehannes tijdens de vakantie; daar baal ik wel eens van. Aan de andere kant is het ook wel weer eens lekker om op het werk bij te komen; als de kinderen de dag ervoor zich flink uitgeleefd hebben 😉

Hoe hebben jullie het geregeld in de vakantie?