Bij ons in de gemeente organiseren ze twee keer per jaar BRAinS workshops voor schoolgaande kinderen; proeflessen waarmee je kennis kunt maken met de verschillende hobby’s die je als kind kunt hebben. In andere gemeenten doen ze dit ook; ik weet dat het in Bodegraven bijvoorbeeld Bravo heet. Ken jij dit al?

Allemaal sporten

Natuurlijk zijn er veel sporten waarbij je je kunt aanmelden voor een proefles. Dat kan anders natuurlijk ook wel, maar zijn er allemaal maar nieuwelingen tijdens deze lessen en het is bijvoorbeeld drie keer. Als blijkt dat je het niets vind, dan ben je dus niemand verantwoording schuldig. Via BRAinS is Alec ooit begonnen met taekwondo en ook bij basketbal doen ze wel eens mee. Andere sporten die er bij staan zijn schaken, roeien, Acrogym, Kinder Fitness, Freerunning, Tuimelen, tafeltennis, korfbal en nog veel meer. Ja, ook voetbal 😉 Vorig jaar stond er ook schermen bij, maar toen was Alec daar nog te jong voor. En dit keer zag ik het er helaas niet bij staan.

Cultuur

Er zijn ook andere workshops die je kunt doen. In het verleden deed hij al eens een workshop PowerPoint en Word; altijd handig! Maar je kunt je ook aanmelden voor ‘Tekenen en Schilderen’, Dj Workshop, Engelse les, gitaar spelen, scouting, koken, vloggen, goochelen en nog meer! Afgelopen jaar was er ook Chinese les; daar heeft Alec toen aan meegedaan. Dat vond hij heel leuk!

Wat gaan wij doen

Alle workshops zijn voor verschillende leeftijden, zo is de workshop ‘vloggen’ alleen voor groep 7/8. Alec vind het altijd een feest om van alles uit het boekje te zoeken; hij deed al een kookcursus, een bezoek aan de bank, cupcakes versieren, hout branden, tekencursus, goochelworkshop en nog veel meer. En dit jaar gaat hij voor vloggen, lasergamen, nog een keertje koken, darten en nog meer. Ryan daarentegen, hij heeft er helemaal geen interesse in. Misschien volgend jaar of niet. Grappig dat ze zo verschillen, niet?

Doen jullie kinderen ook graag met met zulke proeflessen?