Sinds begin dit jaar sta ik daar dan… alleen op het schoolplein… Nee, ik heb het niet over een van mijn kinderen, maar over mijzelf! Mijn jongens zitten nu allebei in de bovenbouw en blijkbaar is het dan niet meer stoer om door jouw ouders weggebracht óf opgehaald te worden. Dus daar sta ik dan… alleen op het schoolplein…

Verschillende pleinen

Bij ons op school hebben ze twee schoolpleinen; een voor de onderbouw, groep 1 tm 4 dus. En voor de bovenbouw, groep 5 tm 6. Toen de oudste naar groep 5 ging, moet ik de jongste nog wel naar binnen brengen op het plein voor de onderbouw. Dat vond de oudste geen probleem, hij ging gewoon alleen naar het plein en als de bel ging naar binnen. Voor school namen wij afscheid met een high 5 (want echt, een zoen geef je alleen thuis) en daarna gingen wij allebei naar ons eigen plein. Hij naar zijn vrienden en ik met de jongste naar mijn vrienden haha. Want op het plein bij de onderbouw stonden allemaal gezellige moeders; dat was dus totaal geen straf!

Naar de bovenbouw

Als ik trouwens wel eens met de oudste mee ging, omdat de jongste bijvoorbeeld ziek was, dan zei ik dat ik best op het plein bij hem wilde wachten. Maar nee, dat was echt niet de bedoeling…! Het was duidelijk; ouders zijn niet welkom op het plein van de bovenbouw!
De jongste is afgelopen maandag in groep 5 begonnen en zag de bui al een beetje hangen. Maar hij wil wel graag dat ik mee ga. En de eerste tijd vind ik dat ook niet erg, ik wil best met hem mee. Maar hellup, wat is het saai!! Er staan verder dus geen andere ouders en om nou tussen die jongelui te gaan staan. Wat een ellende haha. Ik ben benieuwd hoe lang de jongste nog wil dat ik met hem mee ga 😉

Hoe gaat dat bij jullie? Tot welke leeftijd staan ouders bij jullie op het schoolplein?