Een tijdje geleden zijn wij met vrienden naar een Escaperoom geweest; superleuk! Alec en Ryan hoorde hierover en ja, die wilden dit ook wel doen! Dus wij gingen op zoek naar een escaperoom voor kinderen vanaf 8 jaar; nog best een klus!

Escaperoom voor kinderen

De eerste stap was natuurlijk; op zoek gaan naar een escape room. Veruit de meeste kamers zijn voor volwassenen en die zijn vaak te moeilijk of te eng voor kinderen. Je hebt ook kamers voor kinderen vanaf 12 jaar; en daar zijn onze jongens ook te jong voor. Maar goed, er zijn er ook een paar voor kinderen vanaf 8 jaar. Zoals in Zoetermeer; wat voor ons ook nog eens prima aan te rijden is.

Kids escape room

Wij gingen naar het Zoetermeerse Ayers Rock, waar ze heel veel activiteiten voor jong en oud. Waaronder dus de kids escape room, waarbij je in een tijdmachine komt. Je komt in de middeleeuwen en in de jungle en verder kunnen wij er natuurlijk niet teveel over verklappen, zonder spoilers weg te geven. Wij werden door een leuke gozer begeleid die goed rekening hield met de leeftijd van de kinderen. Ryan vond het idee van een deur die dicht én op slot zou gaan best spannend, maar dat gebeurde blijkbaar vaker. Hij zei duidelijk dat hij de deur niet op slot zou doen en gaf soms ook een hint die voor alle leeftijden was.

Samenwerken

De kunst van een escaperoom is, denk ik, samenwerken en logisch nadenken. Oeps, niet makkelijk voor papa’s en mama’s! Je staat onder tijddruk en wij wilden winnen, waardoor ik ons toch nog wel eens hoorde zeggen ‘laat mij dit maar doen’. Waar wij ook weer op terugkwamen hoor en wat is het toch heerlijk als je dan weer een gedeelte van de puzzel oplost. Helemaal als die jongens het deden; daar doe je het toch voor!

Net te laat

Helaas waren wij net te laat met het ontsnappen; bij de laatste opdracht zagen wij iets over het hoofd. Balen!! En ja, echt balen haha. Als troost namen we nog een lekker drankje en aten wij nog op het terras. Alle opdrachten werden nog eens goed nabesproken en dan vooral wat wij hadden moeten doen om het wel te halen. Er werden ook complotten bedacht haha, want het kon natuurlijk niet dat wij het niet zouden halen 😉 Conclusie; het was geweldig! En wij gaan zeker nog eens een escape room doen; want hier hebben wij alleen maar van geleerd!

Ps, ze hebben ook een escaperoom voor volwassenen; met korting!!