Vorige week schreef ik over mijn goede voornemens; afvallen! Of eigenlijk gezonder leven, want dat is de basis van afvallen, toch? Ik ben er alleen nog niet helemaal uit hoe… Wat vind jij?!

Zoveel mogelijkheden

Afvallen; er zijn zoveel mogelijkheden! We kennen ze allemaal wel; het appel dieet, het groenten dieet, kwark dieet, je kunt het zo gek niet bedenken. De meest bekende (voor mij dan) zijn Weight Watchers, punten tellen en Sonja Bakker. Alle drie heb ik ze wel eens gedaan, zonder veel succes blijkbaar. Het nadeel van de Weight Watchers vind ik dat je er heen moet of een maandelijks bedrag moet betalen. Op dit moment twijfel ik dus tussen ‘punten tellen’ en Sonja Bakker.

Sonja bij de Lidl

Van de week was ik bij de Lidl, waar ik het afslank boek van Sonja Bakker zag liggen. Het zag er goed uit! Maar eerlijk is eerlijk; ik heb altijd wel wat te zeuren. Als ik bij de recepten kijk, dan zit er altijd wel iets bij wat mij niet bevalt of wat niet uitkomt. Niet echt de juiste instelling he? Ik heb het boek wel gekocht, want er staan wel goede dingen in, denk ik. Zoals gezonden recepten, die passen in elke levensstijl, toch?

Done list

Echt goed nieuws over het afvallen heb ik dus nog niet, maar ik heb wel wat mooie stappen gemaakt!

  • Weeklijst gemaakt wat we gaan eten
  • Boodschappen gedaan
  • Afgelopen dagen mijn cola light geminderd
  • Afgelopen dagen meer water gedronken!

De komende week ga ik ook meer bewegen en mij natuurlijk aan mijn weeklijst houden! Hopelijk heb ik volgende week het eerste resultaat bereikt 🙂