Het Maritiem Museum Rotterdam organiseert deze kerstvakantie een wel heel speciaal evenement: het Winter Festival. Van 19 december t/m 3 januari kunnen bezoekers zich warmen aan chocolademelk en glühwein of een exclusieve rondvaart maken door het Maritiem District. In het sfeervolle museum zijn activiteiten voor het hele gezin bij te wonen. Gastschepen leggen aan en er is muziek van ‘s werelds enige watermuzikant.

Lichtjes

Het Winter Festival brengt licht in donkere dagen! In de kerstvakantie heeft het Maritiem Museum dagelijks een afwisselend programma. Zo is een unieke ‘kunst-experience’ te ontdekken op een museumschip en wordt ‘s werelds enige varende carillon tentoongesteld. Ook kunnen bezoekers meedoen aan creatieve museumactiviteiten, zoals kerststerren maken van zeekaarten, en natuurlijk zijn tentoonstellingen als ‘Zeemonsters’, ‘Offshore Experience’ en ‘Professor Plons’ te bezoeken. Het meest actuele programma staat op maritiemmuseum.nl. Het museum doet er alles aan om een prettig en veilig bezoek te bieden. Dat is goed mogelijk in het ruim opgezette museum en de haven.

‘Take away’ glühwein en exclusieve rondvaarten

In de Maritiem Museum Haven is de sfeer tijdens het festival opperbest met verlichting op de schepen en een ‘take away’-chalet, waar bezoekers winterse versnaperingen kunnen afhalen, zoals chocolademelk, glühwein of marshmallows om lekker te roosteren boven een vuurtje. Ook is er een rondvaartarrangement te boeken, waarbij bezoekers met een elektrische fluisterboot, de Waterbus, door de feestelijk verlichte stadshavens van het Maritiem District varen. Daar hoort natuurlijk een thermoskan met warme winterthee of chocolademelk bij! Ook lekkere koeken en een warm dekentje gaan mee aan boord.

Kunst-experience in een museumschip

De hele kerstvakantie kunnen bezoekers zich onderdompelen in een spannende experience aan boord van museumschip Geertruida. ‘Dark Harbour / Nieuw licht’ is een kunstinstallatie en lichtshow, waarbij bezoekers de Rotterdamse haven ontdekken in een symfonie van beeld, licht en geluid. De schilderijen en gedichten van Caroline Bijvoet krijgen een extra dimensie door het lichtontwerp van Iris Dijkstra, dat soms maanlicht lijkt en dan weer ochtendrood. In de sfeervolle soundscape van Sebastiaan Pos zijn geluiden van de stad en de haven te herkennen en ieder doek wordt, laag voor laag, onthuld. Als museumbezoekers deze belevenis bijwonen, worden al hun zintuigen geprikkeld.

’s Werelds enige varend carillon

Muzikant Reinier Sijpkens is een graag geziene gast bij het Maritiem Museum. Hij is ’s werelds enige watermuzikant en komt op 2 en 3 januari het nieuwe jaar inluiden met zijn levende, maritieme carillon. Mede daarom wordt in de kerstvakantie muziekboot Cecilia tentoongesteld: een uniek kunstwerk, het enige varende carillon ter wereld. Bezoekers kunnen Cecilia van dichtbij bewonderen en daarbij – dankzij videomateriaal uit binnen- en buitenland – ervaren hoe het is om dit schip te besturen, door de ogen van de kapitein.