De laatste dagen zie ik het steeds voorbij komen; push presents, werpgoud; dure cadeaus die je aan je partner geeft als bedankje voor het baren van je kind. Echt? Echt! Lees je mee?

Baargoud

Op eenkadovoor.nl schreven wij er vorig jaar al een keer over; over baargoud. Op zich vind ik het trouwens een hele mooie gedachten; dat je bijvoorbeeld een mooi sieraad krijgt ter herinnering aan de geboorte van jouw zoon of dochter. Niet dat je dat zou vergeten natuurlijk! Mijn moeder had vroeger een bedelarmbandje met drie bedeltjes eraan, een kinderhoofdje met onze naam erop. Lief toch! Gekregen van mijn vader, toen wij geboren werden. In het zilver trouwens, dus baarzilver dan eigenlijk 🙂

Push Presents

Maar als ik het goed begrijp dan gaan de Push Presents (de naam alleen al!) die in Engeland worden gegeven wel een stuk verder! Het lijkt ook meer om een beloning te gaan in plaats van dat het om een herinnering gaan. Een iPad als ‘bedankje’ vind ik raar. Natuurlijk kun je best je partner een iPad cadeau geven, maar dan gewoon als cadeau en niet als beloning voor het ‘werpen’. In Engeland dus wel, want naast iPads worden er dure tassen en andere gekkigheid cadeau gegeven.

Mijn werpgoud

Zelf heb ik trouwens wel een soort van werpgoud gekregen, na de geboorte van Ryan. Een mooie ketting met de namen van Alec en Ryan, met hun geboortedatum. Ik ben zo blij met deze ketting, ik draag hem altijd! Hij is trouwens niet eens van zilver of goud, maar van stainless steel 🙂 Een mooi cadeau ter herinnering van de geboorte van de kleine vind ik een heel mooi gebaar, maar daar moet het wel om gaan. Bijvoorbeeld een mooie ring of armband die je later aan je zoon of dochter kunt geven. En er zijn toch genoeg symbolisch cadeaus die je dan aan je partner kunt geven?

Maar genoeg over mijn mening; wat vind jij?!