Je hebt wel eens van die maanden dat iedereen wel jarig lijkt te zijn! Op zich niet erg, zo’n volle verjaardagskalender, behalve als dat betekent dat je ieder vrij moment verplicht op een verjaardag zit! Heb jij ook van die maanden?!

Onze eigen verjaardagen

Je hoort wel eens dat iedereen in het gezin heel kort op elkaar jarig, bijvoorbeeld binnen twee maanden. Ik denk dat dit bij ons wel redelijk verdeeld is; Leo is in maart jarig, AR en RJ allebei in juli en ik zelf in november. AR en RJ schelen maar 3 dagen, dus dit vieren wij gewoon lekker samen. Dat vinden ze ook niet erg, nu nog niet in ieder geval. Verder vieren we onze verjaardagen dan in maart in november, al vieren we het tegenwoordig niet zo groot meer. We hebben dus 3 verjaardagen per jaar; netjes toch?

Drukte maanden

De maanden april en november zijn verder de maanden dat het voor ons het drukte is qua verjaardagen. In april zijn mijn schoonmoeder, nichtje, zus en vader jarig, allemaal bij in de buurt van elkaar. In juni hebben wij ook zo’n week met verjaardagen, dan moet je plannen wanneer je naar wie gaat. Dat is ook in november zo, eerst ben ik jarig, 6 dagen later mijn neefje, een dag later weer mijn moeder en mijn nichtje weer wat later in die maand. En dan hebben we het nog niet over die andere verjaardagen, van vrienden en vriendjes van school. Al met al kan zo’n drukke verjaardagsmaand ook nog best een aanslag op je portemonnee plegen!

Samen vieren

Mijn vader en zus schelen maar 1 dag, vroeger vierden zij het dus altijd samen. Nu niet meer, al viert Sandra het weer samen met haar dochter. Dat scheelt weer wat in de verjaardagen hihi. En zoals gezegd; de verjaardagen van die jongens vieren wij ook samen. Volgens mij vinden ze het wel leuk, al is het ieder jaar wel een strijd wie er die dag ├ęcht jarig is (als dat zo uitkomt).

Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie ook zo’n periode met alleen maar verjaardagen?! En hoe gaan jullie hier mee om?