Mijn jongens denken een nieuwe rage ontdekt te hebben; Funko Pops! Zelf weet ik wel dat ze al wat langer bestaan; en dat sommige veel geld waard kunnen zijn. Maar de wereld is nog veel groter als ik dacht! Wist jij dit al over Funko Pops?!

Sinds wanneer bestaat Funko Pop?

Zoals ik al zei, mijn jongens denken dat ze een nieuwe rage hebben gevonden! Ik liet ze dus eens raden hoe lang zij denken dat Funko al bestaat. De eerste zei 5 jaar, de andere 3 jaar en papa schatte het op 8 jaar in. Zelf dacht ik dat het toch zeker al een jaar of 10 zou moeten bestaan. Maar niets is minder waar! Het bedrijf Funko werd al in 1998 gestart!  De oprichter verkocht het in 2005, die doet er dus al jaren niets meer mee.

Welke Funko Pops zijn er?

Funko Pop heeft voor bijna iedere populaire band, spel, serie, game of film wel een aantal funko’s.

Waar koop je je Funko’s?

Ons lijstje waar wij wel eens Funko’s hebben gekocht;

Hoe duur is een Funko Pop?

Een ‘gewone’ Funko is gemiddeld zo’n €15,–. Je hebt ze ook goedkoper, maar vaak zijn ze dan niet zo populair. Wat overigens geen probleem hoeft te zijn! De meeste zijn gewoon goed beschikbaar, maar sommige speciale worden in een beperkte oplage uitgegeven. Bijvoorbeeld alleen bij evenementen, Con’s, in de V.S. of Japan. Dit worden vaak echte collecters items en zijn een stuk duurder.

Onze favoriete Funko Pops

Hier in huis hebben wij wel een aantal favoriete thema’s van de Funko poppen! De oudste vind die van Marvel heel erg leuk en heeft er ook twee van Once Upon a Time! Deze zou hij allemaal wel willen hebben, maar ze zijn niet meer ‘gewoon’ verkrijgbaar. Die van Captain Hook heb ik tweedehands te pakken kunnen krijgen voor zo’n €30,–, ook al een mooie winst voor de verkoper haha. Ook heeft hij de Funko’s van Kwik, Kwek en Kwak; dat was ook niet makkelijk!
De jongste is helemaal blij met zijn K-9 funko, dat is de hond van Looney Tunes. Ook heeft de andere Looney Tunes; die nu ook gewoon nieuw nog in de collectie zitten. Dat scheelt qua prijs enorm! Ook heeft hij die van Marty McFly, van Back To The Future; onze favoriete film!

Wat vind jij van de Funko’s? Worden ze bij jou in huis ook gespaard?