Kinderen kunnen heel eerlijk zijn, dat weten we allemaal. Ook als je daar niet zo blij mee bent of als je het niet met ze eens bent. Bijvoorbeeld als ze het cadeau wat ze krijgen, niet leuk vinden…

Leukere cadeaus

Heerlijk he, die feestdagen! Sinterklaas, kerst en wij doen alles met cadeaus. Ik probeer het wel een beetje te matigen, maar bij Sinterklaas horen cadeaus en met kerst vinden wij het ook leuk om wat te geven. Eerste kerstdag hadden wij als gezin wat kerstgeschenken onder de boom en tweede kerstdag kregen ze nog iets van mijn ouders.
Sinterklaas is wat mij betreft wel ├ęcht een kinderfeest; meer cadeaus dus en leukere cadeaus. Leukere cadeaus, zul je misschien denken? Eerste kerstdag kregen de heren ook wat nuttige kerstgeschenken van ons. Ze kregen allebei een ochtendjas en een nachtlampje, wat ik anders gewoon gekocht zou hebben. Nu zat er een leuk cadeaupapiertje om ­čÖé Ook kregen ze nog een leuk boek en een verrassingszakje van de Minions.

Tweede kerstdag

Van mijn ouders kregen ze ook een cadeau, met de rest van mijn neefjes en nichtjes. Mijn moeder had een budget gegeven met de vraag of wij zelf iets konden verzinnen; zij weet het ook allemaal niet meer voor de kinderen! Ik besloot dat ze allebei een TipToi boekje zouden krijgen en iets van LEGO. Mijn andere neefjes zouden allebei iets van LEGO krijgen en mijn nichtjes iets van Schleich.

Teleurstellingen

Cadeau┬áteleurstellingen; ik schreef er al eerder over. Een paar jaar geleden wat Alec ook nog boos over┬ázijn stomme cadeau! En deze kerst was het ook weer raak. Ryan begon eerste kerstdag… eerst trok hij heel enthousiast zijn badjas aan en trok daarna een pruillipje… ‘maar ik wilde een blauwe computer!’ Haha, echt?? Ja, die wil ik ook wel ­čÖé Gelukkig was hij er zo overeen, zo schattig!

Dit cadeau is stom!

Tweede kerstdag was Alec helemaal boos na het uitpakken van zijn cadeaus. Zijn LEGO was stom en dat boek bekeek hij helemaal niet. Zijn LEGO was eigenlijk helemaal niet stom, maar het was kleiner dan de doos van zijn neefjes. En ja, dat vond hij niet leuk. Dat hij twee cadeaus had gekregen viel hem blijkbaar niet eens op. Hij trok een heel chagrijnig gezicht en hij bekeek het echt niet. Ik vond het wel sneu voor mijn ouders en heb ook gelijk tegen Alec gezegd dat het niet leuk voor hen was dat hij zo reageerde. Maar hij was niet echt voor reden vatbaar. Wij hebben hem maar genegeerd en na een kwartiertje ging hij toch maar met zijn neefjes spelen. Zonder zijn eigen cadeaus.

Toch leuk

De volgende ochtend wilde Ryan enthousiat met zijn Tiptoi boek spelen en toen werd de nieuwsgierigheid van Alec ook ineens gewekt. En wat bleek, het was toch een leuk cadeau ­čśë Ook de LEGO zette hij enthousiast in elkaar. We hebben het er nog even over gehad, dat het echt niet leuk is als hij zo ondankbaar reageert. De tijd zal het leren of de boodschap aangekomen is…