Mijn favoriete vakantie, uitje of hoe je het ook wilt noemen; een bezoekje aan EuroDisney! Of euh… Disneyland Parijs zoals het alweer jaren officieel heet. Voordat we kinderen hadden ben ik er regelmatig geweest en met de kinderen ook. Ryan was zelfs maar 7 weken toen we voor het eerst gingen! Graag geef ik je wat tips!

Neem de tijd

De eerste keer dat wij met kinderen naar Disneyland Parijs gingen, gingen wij maar twee dagen, met één overnachting in het Sequoia Lodge hotel. Dat is eigenlijk te kort. Persoonlijk ga ik het liefst in ieder geval 3 dagen, het liefst zelfs 4. Ik ga liever op tijd op de dag terug naar huis, als dat ik het gevoel heb dat ik nog van alles moet doen. Als je een hele dag in het park hebt gelopen, is het sowieso niet fijn als je nog de hele autoreis terug moet maken. En met kleine kinderen helemaal niet en eigenlijk vind ik het ook niet veilig.

Doe rustig aan

Wij hebben steeds gekozen voor een hotel in Disneyland zelf, het Sequoia Lodge hotel of Hotel New Port Bay (de andere hotels staan nog op mijn lijstje!!). Kleine kinderen zijn vaak vroeg wakker en die van ons zelf nog eerder 🙂 Wij gingen daarom ook altijd vroeg naar het park toe. Wist je dat je als bezoeker van een van de Disney hotels al om 9.00u het park in mag (ipv 10.00u). Ideaal! Meestal bleven wij dan tot ca. 13.00u in het park, waarna we weer even naar het hotel konden. Lopend of met de shuttle, allebei relaxed. In het hotel konden ze dan nog even slapen of in ieder geval bijkomen. Rond 17.00u gingen wij dan weer naar het park, waarna je nog een paar leuke uurtjes met de kinderen kunt hebben!
Dit was ons schema toen ze een jaar of 3, 4 waren, inmiddels kunnen ze natuurlijk een stuk meer!

Hou rekening met elkaar

Als je met kinderen naar Disneyland, of een ander pretpark gaat, hou dan rekening met elkaar! Zo ben ik gek op achtbanen, heerlijk! Space Mountain, Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith, dat zijn toch echt de beste achtbanen! Leo en Ryan houden hier niet van en Alec mag er nog niet in. Daarom ga ik dan even snel in mijn eentje! Soms heb je een speciale rij voor mensen die alleen zijn, die gaat dan sneller. Of ik zorg voor de fast pass, zodat ik even kan gaan en Leo en die jongens bijvoorbeeld in de speeltuin kunnen wachten. Maar ik sla ze niet over, want ik vind het zelf zo gaaf!
Die jongens willen graag de parade zien; het liefst wel drie keer per dag! Zelf heb ik hem altijd wel gezien na 1 keer, maar ik weet dat ik hen er een groot plezier mee doe. Verder vinden ze de shows altijd erg leuk, bijvoorbeeld die met de Disney Junior figuren. Ik vind hem stiekem ook erg leuk 🙂

Bereid ze voor

Disneyland Parijs kan best overweldigend zijn, het is er altijd druk en zoveel te beleven! Zorg daarom dat ze wel een beetje weten waar ze aan toe zijn. Zelf doen wij dit altijd via Youtube, dan laten we ze wat filmpjes kijken. Bijvoorbeeld van de parade, dan herkennen ze daar veel van wat ze op Youtube hebben gezien. Misschien denk je, maar dan is de lol er toch vanaf? Ik denk juist van niet, want kinderen houden van herkenning en mijn ervaring is dat ze er juist meer door genieten!

Binnenkort geef ik je graag meer tips, bijvoorbeeld over de favoriete attracties van de kinderen. Heb jij nog andere vragen? Stel ze gerust, ik ben benieuwd!