Heb jij met deze koude temperaturen ook zo’n zin om met de hele familie spelletjes te spelen? Ben je benieuwd naar de nieuwste spellen, grootste rages of wil je de speltechnieken van jouw favoriete spel verbeteren? Bezoek dan op 10 en 11 november het Spellenspektakel in Beursgebouw Eindhoven.

Wat is het Spellenspektakel

Tijdens dit grootste spellenfestijn van Nederland kun je plaatsnemen aan meer dan 100 speeltafels om een verscheidenheid aan spellen uit te proberen. De ervaren demonstrateurs helpen je direct op weg, zodat je geen tijd verliest aan het lezen van de speluitleg. Als echte spelletjesliefhebber kun je ook deelnemen aan kampioenschappen en toernooien waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Ook aan de kleinsten is gedacht. Zij kunnen bouwen en knutselen op het Kinderplein en op het Brio Play Event de hele dag met houten treinen spelen. Kom het spektakel zelf beleven!

Wie is er aanwezig

Op het Spellenspektakel tonen vele grote Nederlandse uitgevers, zoals Goliath, Koninklijke Jumbo, Just Games, 999 Games en vele anderen hun spellen. Er zijn meer dan 200 spellen te spelen en te koop, zowel nieuw als tweedehands zodat ook ieders favorieten van vroeger opnieuw gespeeld kunnen worden.

Neem tijdens het Spellenspektakel deel aan verschillende toernooien waarmee je kans maakt op grote prijzen en zelfs een kampioenstitel:

7 Wonders Toernooi:
Op zaterdag wordt dit strategische bordspel gespeeld waarbij spelers de leider zijn van een van de zeven grote steden van de oudheid. Er wordt gestreden voor de titel Nederlands Kampioen 7 Wonders Duel én een fantastisch prijzenpakket.

Legend of The Five Rings Toernooi:
De strijd van Rokugan komt op zaterdag naar Spellenspektakel tijdens een Elemental Challenge. Het toernooi waarbij de clans uit worden gedaagd in voorbereiding op de grotere Elemental Championships van 2019.

KeyForge Toernooi:
Speel op zondag mee tijdens het KeyForge Early Preview Event en beleef de competitie van het spel nog vóór haar officiële release!

ICE COOL Nederlands Kampioenschap:
Op zondag wordt gestreden om de Nederlandse kampioenstitel van dit toegankelijke behendigheidsspel. De winnaar van de finaleronde vertegenwoordigt Nederland tijdens het WK ICE COOL in Riga, Letland!

Black Stories Toernooi:
Hier kan je op zaterdag en zondag LIVE raadselen. Diegene die het raadsel oplost wint een Black Stories pakket met alle Black Stories edities.

Demonstraties

Wil jij nog beter worden in je favoriete spel? De uitgevers geven je met alle plezier uitleg over hun (gloednieuwe) spellen. Bespreek je tactieken, achterhaal de tricks van je tegenstander en wie weet mag jij jezelf de winnaar noemen! Ook zijn er verschillende spellenverenigingen en clubs aanwezig, zoals Roll the Dice uit Veldhoven en de landelijke vereniging Ducosim, die meer kunnen vertellen over hun activiteiten. Dit biedt een ideale gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij de verschillende verenigingen en je hierbij aan te sluiten.

SPELLENSPEKTAKEL 2018
Datum: 10 en 11 november 2018
Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur
Locatie: Beursgebouw Eindhoven
Voorverkoopprijs: €11,00 voor volwassenen en €4,- voor kinderen t/m 12 jaar
Kinderen tot 4 jaar gratis toegang. Het Spellenspektakel biedt ook speciale gezinstickets en passe-partouts aan.