Komend jaar wordt voor ons, of misschien vooral voor mij, een extra leuk Disney en Mickey Mouse jaar! Voor mijn verjaardag krijg ik namelijk een jaarkaart, en dat ook nog in het jaar dat Mickey Mouse zijn 90ste ververjaardag!

MICKEY STAAT CENTRAAL

Op 1 oktober is zowel het Halloween seizoen begonnen als het verjaardagsfeest van Mickey. De beroemde muis die over de hele wereld wordt bewonderd viert 90 jaar plezier. Op het programma staat een aantal feestelijke evenementen voor de verjaardag van Mickey, met het hoogtepunt op 17 en 18 november tijdens Disney’s Betoverende Kerst dat tot en met 6 januari 2019 duurt.

Een monsterlijk gekke Halloween

Van 1 oktober tot en met 4 november 2018 is het Halloween en dit wordt afgetrapt met Mickey’s Illusion Manor, een gloednieuwe paradewagen, in de Halloween parade Mickey’s Halloween Cavalcade. Mickey kan niet wachten om de gasten zijn trucs te tonen op deze wagen vol verschijningen en verdwijningen.

Halloween is ook het meest favoriete seizoen van de Disney Schurken. De gasten kunnen spannende shows zien, zoals It’s Good to be Bad with the Disney Villains! op Castle Stage. De Disney Schurken staan ook klaar voor ontmoetingen op verschillende locaties in het Disneyland Park.

Mickey’s PhilharMagic

Disneyland Paris opent ook een gloednieuwe attractie: Mickey’s PhilharMagic. Het is een unieke attractie in Europa met een 4D ervaring in het Discoveryland Theater, waarin Mickey en Donald de gasten meenemen in de wondere en muzikale wereld van de grootste Disney klassiekers. Wij hebben deze show al in Disneyworld gezien; en oh wat vonden wij dit gaaf. Wij kunnen niet wachten!

Disney’s Betoverende Kerst

Ook tijdens dit seizoen is Mickey Mouse het middelpunt van de feestelijke evenementen. 

Een onvergetelijk programma voor een betoverend kerstseizoen:

 • Disney Christmas Parade
 • De Kerstman neemt tot en met 25 december zijn intrek in Meet Mickey Mouse, waar hij de gasten onthaalt voor een magische ontmoeting
 • De kerstboom wordt verlicht tijdens Mickey’s Magical Christmas Lights, inclusief nieuwe decoraties in de kerstboom en een nieuw muzikaal intermezzo speciaal voor 90 jaar Mickey Mouse
 • A Merry Stitchmas op Castle Stage met Stitch in de hoofdrol, vanaf 16 november
 • Mickey’s PhilharMagic
 • Christmas Songtime! in Videopolis in Discoveryland, als onderdeel van het Disney Performing Arts programma.
 • The Enchanted Advent Calendar: 1-24 december

 

Kerst in het Walt Disney Studios Park

Voor het tweede jaar op rij viert ook het Walt Disney Studios Park kerst, met een nog breder programma en plezier voor het hele gezin.

De line-up bevat:

 • New York-style Jazz en Mickey Mouse achter het drumstel in Mickey’s Big Band Christmas
 • Een nieuwe show: A surprise for Mickey!
 • Goofy’s Incredible Christmas, de spectaculaire avondshow met projecties en special effects op de Twilight Zone Tower of Terror™.
 • Ontmoetingen met de Disney Figuren in hun mooiste kerst kostuums

 

2019 met nieuwe shows en Disney helden

Van januari tot en met september 2019 staan vier seizoenen centraal. Het jaar start met twee gelijktijdige seizoen om de gasten nog meer magische belevingen te bieden. Legends of the Force: A Celebration of Star Wars™ van 12 januari tot en met 17 maart 2019 met een gloednieuwe ontmoeting: Chewbacca in hoogsteigen persoon.

De Star Wars saga komt tot leven in Disneyland Paris tijdens Legends of the Force: A Celebration of Star Wars™. Gasten kunnen zich onderdompelen in het Star Wars universum en in de voetsporen treden van iconische Star Wars Figuren zoals Chewbacca, R2D2 en C-3PO, maar ook de Dark Side of the Force confronteren, vertegenwoordigd door Darth Vader en Kylo Ren. En nieuw op het programma van 2019 is een fotomoment voor de gasten met Chewbacca.

In het Walt Disney Studios Park is een buitengewone avondshow te zien met projecties en special effects op de Twilight Zone Tower of Terror™ en natuurlijk de figuren van de Star Wars saga. Captain Phasma voert een unieke parade met Stormtroopers aan tijdens de ‘First Order March’.

In het Disneyland Park kunnen gasten zich begeven in het hart van Star Wars galactische veldslagen met de attracties Star Tours: The Adventures Continue en Star Wars Hyperspace Mountain.

 

Festival van Piraten en Prinsessen

Na het succes bij de gasten in 2018 komen de Piraten en Prinsessen terug, van 19 januari tot en met 17 maart 2019. De gasten, zowel jong als oud, zijn helden in hun eigen avonturenverhaal. Ze kunnen ervoor kiezen om een Piraat of Prinses te zijn, of beiden, en meedoen aan een van de aanstekende dansen in het Disneyland Park.

 

Marvel Superhelden Seizoen

Van 23 maart tot en met 16 juni 2019 zijn de Marvel Superhelden zijn terug in het Walt Disney Studios Park en een nieuwe superheld sluit zich aan om de melkweg te redden: Groot. Epische verhalen van het Marvel universum komen tot leven in Disneyland Paris met spannende shows en belevingen, met in de hoofdrol onder andere Spider-Man, Iron Man en Captain America.

 

Een gloednieuw seizoen: The Lion King en Jungle Festival in juli, augustus en september 2019

Met The Lion King en Jungle Festival neemt Disneyland Paris de gasten mee op een feestelijk, kleurrijk en exotische reis. Samen met Baloo, Timon, Pumbaa en hun vrienden kunnen de gasten volop meedansen op het ritme van de trommels en de vrolijke dieren.

SPECIALE EVENEMENTEN IN HET HELE JAAR: SPORT, CONCERTEN EN ENTERTAINMENT

Naast de seizoenen kunnen gasten van Disneyland Paris genieten van talloze speciale evenementen. Genres als sport, concerten en entertainment zullen hierin centraal staan.

Naast het succesvolle Disneyland Paris Magic Run Weekend, Electroland en Disney Loves Jazz viert het resort diversiteit en integratie met een nieuw evenement in het hart van de magie: Magical Pride.