Tegenwoordig hoor je iedereen erover; kinderen die slecht tegen prikkels kunnen of daar wel wat hulp mee kunnen gebruiken. Ik wist nooit zo goed wat hier de bedoeling van was, sinds onze jongste op school zit. Hij heeft gewoon last met het verwerken van prikkels en dat is soms best lastig.

Een beetje hulp

Daarvoor had hij er ook wel last van hoor, hij kon bijvoorbeeld heel slecht tegen harde geluiden zoals de stofzuiger of boormachine. Maar sinds hij op school zit merken wij de uitdaging pas echt. Onlangs werd bekend dat tot wel 35% van de basisschoolkinderen problemen heeft met de verwerking van prikkels. Zij ervaren concentratieproblemen, zijn dromerig of vertonen juist druk gedrag. De vraag naar speciale producten en middelen om kinderen te helpen stijgt. Sensory Tools komt tegemoet aan deze vraag, met een mooi scala aan sensorische producten en hulpmiddelen. Dat klinkt dus wel interessant voor ons.

Senseez

Rustig aan tafel zitten, huiswerk maken of een boek lezen is lang niet voor elk kind vanzelfsprekend. Voor kinderen die moeite hebben met stilzitten, overgevoelig zijn voor prikkels of juist prikkels opzoeken ontwikkelde het Canadese merk Senseez speciale vibrerende kussens. Het trilmechanisme helpt kinderen tot rust te komen en zich te concentreren. Ideaal voor thuis, maar ook prima te gebruiken op school of onderweg. De kussens zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke vormen voor zowel jonge kids als pubers.

Chewigem

Veel kinderen hebben de behoefte om ergens op te kauwen of bijten. Dit vermindert spanning en helpt om beter te concentreren. Maar fijn is het niet: natte mouwen, kapotte koordjes en stukgebeten pennen. Om discreet tegemoet te komen aan de kauwbehoefte heeft Chewigem een leuke sieradenlijn ontworpen waar kinderen vanaf 3 jaar veilig op kunnen kauwen. Ze zijn verkrijgbaar als armband of ketting, maar ook in allerlei leuke vormen, zoals een afstandsbediening, telefoon of handige potlood doppen. De Chewigem producten worden ook veel gebruikt door volwassenen en kinderen met autisme of ADHD.

Mohdoh

Ook geuren kunnen een rustgevend effect hebben op zowel kinderen als volwassenen. Mohdoh combineert de eigenschappen van essentiële oliën met putty. Door het kneden van de kleurrijke klei komt de geur vrij, die vervolgens een positieve werking heeft op lichaam en geest. De aromatheraputty van Mohdoh is puur natuur en compleet recyclebaar.