Door de maatregelen van de afgelopen (en komende) weken, zitten veel mensen onverwachts voor een langere tijd thuis. Leuke uitjes zitten er voorlopig even niet in, maar het biedt wel meer gelegenheid voor gezamenlijke spelletjes binnenshuis. Als een telefoon-, computer- of tv-verslaving op de loer ligt, is het tijd om de spellen van Identity Games uit de kast te halen.

Voor de kleinste

De allerkleinsten vermaken zich goed met Verstoppertje Spelen met nijntje, Bumba of Woezel & Pip. Verstop de kleuterheld en luister goed naar de geluiden om hem of haar terug te vinden. Het spel kan worden gespeeld met kinderen vanaf 6 maanden tot en met 4 jaar. Voor elke leeftijd is er een aangepaste speltechniek.

Educatief

Spelen en leren tegelijk? Dat kan met de Weetjes Kwartetten. Een oer-Hollands kaartspel waarin steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard worden. In de kwartetten vind je allerlei interessante weetjes over een specifiek onderwerp, afgebeeld op extra grote kaarten. Hoe komt het bijvoorbeeld dat je moet plassen wanneer je water hoort? Dit en meer leer je met het Menselijk Lichaam Weetjes Kwartet. De Weetjes Kwartetten zijn al te spelen vanaf 2 personen. Leeftijd: 6+

Een ander educatief spel voor kinderen vanaf 6 jaar is Lynx. Met dit spel kunnen kinderen hun geheugen trainen en concentratievermogen verbeteren. Zet het spelbord als een puzzel in elkaar, schud de kaartjes en neem er drie. Vind als eerste de drie bijbehorende plaatjes op het bord en win het spel. Lynx is tevens Speelgoed van het Jaar 2019 (categorie 6 & 7 jaar).

Families en jongeren

Even ontsnappen aan de werkelijkheid? Gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar stappen in de wereld van Escape Rooms met Escape Room the Game: Jumanji Family Edition. Betreed de magische wereld van Jumanji en duik met drie spannende avonturen de gevaarlijke jungle in, waar je nooit weet wat je tegen gaat komen. Werk samen om de puzzels op te lossen en ontrafel het mysterie binnen 60 minuten.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar is Who’s the Dude? een aanrader. Met dit spel beeld je o.a. spreekwoorden, filmscènes en dansjes uit, samen met de levensgrote opblaasbare Dude. Probeer zo snel mogelijk te raden wat je medespelers uitbeelden en win! Ook een aanrader voor studentenhuizen!