Een tijdje geleden maakten wij een review van het spel Pop-up Olaf, voor eenkadovoor.nl. Het spel (en de review) zijn zo leuk, dat ik hem graag ook nog een keertje hier deel!

In elkaar zetten

Het spel heet dus Pop-up Olaf, inderdaad, Olaf van Frozen! Het spel van producent Tomy is goed ingepakt en bestaat uit een ton, een Olaf en 4 sets ‘ijspegels’. Deze moet je de eerste keer even losmaken en bestickeren, heel eenvoudig. Wij doen dit even met zn drieën; nog geen vijf minuten werk. En daarna kunnen we aan de slag!

Hoe werkt Disney Popup Olaf?

Het principe van dit spel is simpel. Je speelt het met minimaal 2 en maximaal 4 personen en je krijgt allemaal je eigen ‘ijspegels’. Als je met zn twee speelt, dan krijg je twee setjes ijspegels. De stokjes steek je in de ton en als Olaf uit de ton schiet, dan heb je verloren! Mijn zoontjes spelen het spel samen en nemen allebei twee kleuren. Om en om steken de ijspegel in de ton, heel eenvoudig. Je moet de ton wel even vast houden als je hem er in steekt, anders schuift hij weg. Ook moet je wel even doorduwen, anders is het natuurlijk niet eerlijk.
Maar verder is het geen probleem en Ryan van vier begrijpt het spel ook direct. Het is een spannend spel, want je weet nooit wanneer Olaf uit de ton komt. Als het eenmaal gebeurd is het best even schrikken. Leuk schrikken!

Onze ervaring met Pop-up Olaf

Wij vinden het een heerlijk spel Pop-up Olaf! Het duurt niet zo lang, je hoeft geen dobbelsteen te gooien of iets dergelijks en iedereen is weer snel aan de beurt. Vooral met kleine kinderen is dat wel handig. Het schrik en verrassingselement is leuk voor alle leeftijden; zelf schrik ik ook iedere keer weer als Olaf er uit schiet. Olaf ziet er goed en stevig uit; die gaat niet gelijk kapot na een paar keer vallen. Handig, aangezien hij er altijd uit zal moeten schieten! D

Wat ik zelf nog een pluspunt is, is dat het spel echt alleen over Olaf gaat. Geen Anna en Elsa, waardoor het spel leuk is voor jongens én meisjes. Wij vinden het een topspel en echt een leuk kado idee!

Kijk hieronder naar de eerste keer dat wij het spel Pop-up Olaf spelen en dan vooral op de spanning op de gezichtjes van Alec en Ryan. Dat is toch genieten!