Vorig jaar maakte is voor eenkadovoor een review over de Boska Kaasmaakset Mozarella en sindsdien ben ik enthousiast!  De Boska Kaasmaakset Mozarella is een pot, waar alle ingrediënten al in zitten Mozarella. Lees hier wat ik er van vond!

Weckpot met ingrediënten

Het is een cadeautje om de Boska Kaasmaakset Mozarella kado te krijgen, al keken wij wel een beetje raar toen we zagen wat er in zat. Een set om zelf Mozarella te maken; echt? Met de inhoud van dit potje? Wat leuk, dat is weer eens wat anders!

Aan de slag

Het is misschien niet zo makkelijk als die sets om zelf koekjes mee te maken; het is wel erg leuk om te doen! In de weckpot zit een mozzarella snijder, houten lepel, kaasdoek, thermometer, 4 stremseltabletten, citroenzuur en zout. Het enige verse ingrediënt wat nog nodig is melk! Het liefst verse melk van de boer, maar volle (biologische) melk is ook prima. Er zit een boekje bij waarin heel duidelijk beschreven staat hoe en wanneer je welke stap moet maken. Je moet er wel echt even de tijd voor nemen (het duurt ongeveer een uurtje), maar het is erg leuk om te doen.
Zie hieronder wat stappen! (maar lees zeker de gebruiksaanwijziging heel erg goed door!)

  1. De melk met citroenzuur en stremsel, op temperatuur!
  2. De zeef met kaasdoek
  3. De wrongel moet uitgelekt worden in de zeef
  4. Het begint er op te lijken
  5. Het resultaat. Niet supermooi, wel superlekker!

Het resultaat

Het resultaat is bij mij niet zo mooi geworden als de mozzarella  uit de winkel, maar de smaak was een stuk lekkerder! De kinderen vind het leuk om te maken en natuurlijk om op te eten. En je kunt de set vaker gebruiken, dus dat is helemaal mooi meegenomen. Zo heb je dus eigenlijk altijd mozarella in huis. Ideaal toch?

Heb jij wel eens zo’n setje gemaakt? Of zou je hier het geduld voor hebben?