Het is alweer een tijdje geleden dat ik een heerlijk doosje chocolade thuisgestuurd kreeg, met de vraag of ik het wilde proberen Natuurlijk! Ik had het merk wel eens in de supermarkt zien liggen, maar nog nooit geprobeerd. Hands off my chocolate, waarom zou het zo heten, vroeg ik mijzelf wel af. Inmiddels weet ik het!

Hands off

Ken jij het merk Hands off my chocolate al? Het bestaat nog niet zo lang, sinds 2013. Ze maken heerlijke Belgische chocolade, bestaande uit 14 stukjes. Geen blokjes, maar chocoladerondjes, heerlijk! Deze reep is veel te lekker om te delen, behalve met jezelf dan. Daarom de naam ‘Hands off my chocolate 🙂

Eerlijke chocolade

Hands off heeft ook een missie; een belangrijke missie. Ze vinden het belangrijk dat de boeren hun cacao op een duurzame manier kunnen verbouwen en hun gezinnen goed kunnen onderhouden. Daarom ondersteunen ze de Cocoa Horizons Foundation. Zelf zeggen zij het volgende hierover:
“Hiermee stimuleren we de duurzame oogst van cacaobonen en helpen we tegelijkertijd het gezinsleven te verbeteren. Dat betekent: eerlijk leven, eerlijke prijzen, eerlijk onderwijs, eerlijke teelt, eerlijke zorg! We helpen boeren in Ivoorkust, Ghana en Tanzania om bloeiende gemeenschappen te creëren. We doen dit door boeren te ondersteunen in het duurzaam en verantwoord laten groeien van de cacao, de opbrengst te verhogen en het gezinsleven van de boeren te verbeteren. Daarnaast betalen we de cacaoboeren een premie, zodat ze kunnen investeren in hun bedrijven en gemeenschappen.”

Chocolade bekers

Even terug naar het onderwerp; ik kreeg een nieuw product toegestuurd; de chocolade bekers. Ze zijn er in drie verschillende smaken; chocoladeballen met zachte karamel & zeezout; hazelnootpraliné of de fluffy marshmallows bedekt met romige melkchocolade. Klinkt allemaal lekker he?! Eerst wilde ik ze bewaren tot mijn verjaardag; ik dacht, dan heb ik echt iets lekkers voor bij de thee. Maar goed, daar zat ruim twee weken tussen en dat is best euh… lang om chocolade links te laten liggen!
Stiekem pakte ik er ‘af en toe’ eentje; om er van de week achter te komen dat ze OP waren!! Neee!! Gelukkig kwam ik er op tijd achter en heb ik een nieuwe voorraad bij de AH kunnen halen.

 

Smaken verschillen

Smaken verschillen; iedereen heeft zijn voorkeur! Mijn persoonlijke vookeur is de fluffy marshmallows bedekt met romige melkchocolade…. Mmmmmmmm…. Op mijn verjaardag bleek dat anderen weer een andere favoriet hadden; dat is eerlijk verdeeld. De chocolade bekers lijken verdacht veel op ‘ijsbekers’ zoals van Ben & Jerry, maar ze staan dus gewoon in het chocoladevak in de betere supermarkt.

Chocolade repen

Naast de chocolade bekers zijn ook repen chocolade met deze werschillende smaken

Conclusie; Hands off my chocolate is een perfecte naam! Heerlijke chocolade om lekker niet te delen… 😉