Nog maar 3 weken en dan wordt onze oudste alweer 11 jaar! En dat betekend een feestje, partijtje en natuurlijk een traktatie.

Vroeger

Ik kan mij niet heel goed meer herinneren wat ik vroeger trakteerde, maar zo uitgebreid als dat het tegenwoordig is was het zeker niet. De traktatie die ik mij nog wel kan herinneren zijn heel simpel. Een zakje chips, naturel of paprika of een chipsketting. Je weet wel, een dropveter met daaraan geregen Nibbit chips. Die rondjes dan. Oh, dat was altijd een feestje. Maar daar hoef je nu niet meer mee aan te komen.

Bovenbouw

Sinds dit schooljaar is er bij mijn kinderen het een en ander veranderd. De bovenbouw is nu een soort van 1 (het is een beetje ingewikkeld), dat betekend dus ook trakteren voor groep 6,7 en 8. Het komt er op neer dat ik nu traktaties moet verzinnen voor 46 kinderen ipv 21. Tja, een uitdaging dus. Vanaf 2016 is de school van mijn kinderen gebombadeerd tot gezonde school. Dat betekend dat ze alleen maar fruit of groente als tussendoortje mee mogen, water drinken erg gestimuleerd word en bij de overblijf is er ook een hele lijst wat ze niet mee op de boterham mogen. Het enige voordeel is nu wel dat de traktaties nu niet per se meer gezond hoeven te zijn. Daar hoef ik dus niet meer zo goed op te letten.

Keus genoeg

De cupcakes zijn bij mijn kinderen op school nog steeds populair, maar eerlijk gezegd vind ik dat zelf een beetje saai worden. Dus ik probeer altijd wel iets anders te verzinnen. Het belangrijkste is wel dat het niet te ingewikkeld moet zijn. Ik heb echt geen zin om uren bezig te zijn met een traktatie, terwijl ik weet dat het voor de kinderen niet veel uitmaakt hoe het eruit ziet. Als het maar lekker is. In het verleden heb ik wel eens mini kwarktaartjes gemaakt, zelf gebakken koekjes, zakjes chip maar dan net even anders en popcorn in een superleuk bakje. Maar ja, wat gaan we nu weer verzinnen. Dochterlief had zelf wel bedacht dat ze iets wil trakteren met van die slapende oogjes erop. Dat is nu helemaal leuk voor de kids. Gelukkig is er pinterest en kom je daar de allermooiste en leukste creaties tegen. Van opgepimpte negerzoenen tot stroopwafels op een stokje. Keus genoeg. Maar ja, teveel keus in ook niet alles. Uiteindelijk heb ik nu twee opties, iets met een milkshake beker of iets met chocola. Wat het uiteindelijk gaat worden zullen jullie binnenkort wel zien 😉

Wat trakteren jouw kinderen?