Als moeder heb je veel te maken met twijfels, doe ik alles wel goed en wat zou ik nog beter kunnen doen? Vandaag was ik in gesprek met mijn dochter van 10 en opeens kreeg ik een briljant idee voor een blog. Een moeder-dochter interview, over het moederschap. Hoe vindt zij dat ik het doe en wat vindt zij dat er misschien wel anders zou kunnen. Benieuwd naar haar antwoorden: lees snel verder…

Hoe vind je mij als mama?

Uhhhhhhhh, soms streng, maar wel heel lief!

Welke dingen vind je dat mama goed doet in jouw opvoeding?

Ik vind het fijn dat we vaste bedtijden hebben en dat je mij elke ochtend wakker komt maken.
Ook fijn dat ik niet alles zelf nog hoeft te doen. Vera haar conclusie: fijn dat alles vaste tijden heeft.

Welke dingen vind je dat mama minder goed doet in jouw opvoeding?

Ik vind het niet leuk dat we geen zakgeld krijgen. Alle kinderen in de klas krijgen zakgeld, en ik niet. Dat vind ik niet leuk. Ook vind ik het niet leuk dat we na het douchen niet meer buiten mogen spelen. Maar dat snap ik ook wel, want anders word ik weer vies.

Vind je het leuk dat je nog een jonge mama hebt en waarom is dat leuk?

Ja, dat vind ik eigenlijk wel heel erg leuk. Omdat daardoor mijn hele familie nog jong is. En ik vind het ook heel leuk dat we samen kunnen paardrijden.

Wil je zelf moeder worden als je ouder bent en zo ja, waarom?

Na lang nadenken antwoord ze: ja, ik wil later wel moeder worden. Waarom? Gewoon omdat dat kan en omdat mij dat leuk lijkt.

Wat lijkt jouw het leukst aan moeder zijn?

Dat je een eigen huis hebt.

Echt superleuk vond ik het om dit te doen, de antwoorden die ze geeft zijn nog lekker ongedwongen en heerlijk kinderlijk. Binnenkort het interview met mijn zoon, daar komen vast hele andere antwoorden uit 😉

Vind je het ook leuk om deze tag over te nemen? Graag! We vinden het leuk als je ons dan ook meldt en laat hem gerust in de berichten achter. We zijn benieuwd!