Mijn eerste mobiel kreeg ik toen ik op de middelbare school zat. Tegenwoordig hebben de kinderen al op de basisschool een mobieltje, maar is dit nou echt nodig?

Jarig

Mijn kinderen hebben eerlijk gezegd ook al een jaar een mobieltje, mijn dochter heeft de oude van mijn moeder en mijn zoontje heeft het oude mobieltje van mij gekregen. Wat moeten ze hiermee vraag je je misschien af? Ze gebruiken hem eigenlijk alleen voor spelletjes, foto’s en filmpjes die ze via de wifi kunnen bekijken. Bellen kunnen ze niet.

Mijn dochter was vorige maand jarig en dan komt natuurlijk de grote vraag: wat wil je voor je verjaardag hebben? Ja, eigenlijk wist ze niet zoveel, er was wel een ding wat ze heel graag zou willen hebben. Een nieuwe mobiel, want deze was wel heel erg oud en traag en sloom en ga zo nog maar even door. Geprobeerd haar nog op andere gedachten te brengen, je wil geen Lego of Schleich of zoiets dergelijks? Tevergeefs, ze was niet op andere gedachten te brengen. Ze wilde een nieuwe telefoon.

Wat nu?

Mijn man en ik hebben er veel over gepraat, gaan we het wel doen en als we het doen, krijgt ze er dan een abonnementje, prepaid of niks bij. Uiteindelijk hebben wij gekozen om haar een nieuwe mobiel te geven met een abonnementje erbij. Waarom? Ik vind het toch wel een prettig idee dat ik haar altijd kan bereiken, maar zij kan mij ook altijd bereiken als het nodig is. En met het groter worden betekend het ook meer los gaan laten. Ze gaat meer haar eigen weg en wil haar moeder of vader daar niet altijd bij hebben.

Het is nu een andere tijd dan de tijd waar ik in geboren ben, en hoe lastig ik dat soms ook vind. Je hoort nou toch een beetje met de tijd mee te gaan en dat hebben wij dus ook maar gedaan!

Hoe gaan jullie hier mee om?

Op zoek naar een prepaid of abo?