Eens per jaar moet Leo op reis: een paar daagjes naar Dubai. Dat klinkt geweldig en de kids vinden het ook geweldig. Nee, niet omdat ze zo blij zijn dat papa een paar dagen weg gaat, maar omdat ze een cadeau krijgen als hij  weer terug is!

Met z’n allen uitzwaaien

Meestal vertrek hij op zaterdagochtend naar Dubai, dus we hebben alle tijd om mee te gaan en hem uit te zwaaien. Mijn moeder gaat ook gezellig mee en zelf vind ik het toch altijd wel een feestje om naar Schiphol te gaan. Het is toch een hele andere wereld waar je even bent.

In de auto zijn Alec en Ryan heel druk: het is toch wel spannend dat papa gaat vliegen! Thuis heeft Leo al een afscheidskado’tje gekregen van Alec en Ryan, een knuffeltje met shirtje, met daarop een leuke foto van ons vieren. Alec zegt trots: “Dan kun je altijd met ons knuffelen!”

Souvenirtje

In de week voordat we weg gaan heeft Alec allemaal vragen: hoe het daar in Dubai is en waar hij dan gaat slapen. En… je neemt toch wel een cadeau mee terug? Als papa vraagt wat hij dan wil hebben, zegt Alec heel enthousiast: “Gewoon, iets van daar!” Enthousiast weet Leo te vertellen dat ze in Dubai een heel ander schrift hebben dan in Nederland en of hij een krant mee zal nemen zodat Alec het in de klas kan laten zien. Dat vindt Alec wel leuk, maar ook een echt cadeau hoor!

Als Ryan hoort dat Alec mag zeggen wat hij als cadeau mag, dan weet hij ook gelijk wat hij wil hebben. “Papa, ik wil LEGO van Olaf!” Hij heeft pas een mooie LEGO doos van Frozen gezien met Olaf erin. Aangezien hij heel erg fan van Olaf is, wil hij die heel graag hebben!

Ophalen

Of je Alec en Ryan echt een plezier doet met een cadeau uit Dubai, dat is natuurlijk nog maar de vraag! Leo zal niet echt de tijd hebben om naar een speelgoedwinkel te gaan en die souviers zijn natuurlijk niet het cadeau wat ze verwachten. Dus we spreken af dat Leo een klein souvenirtje meeneemt uit Dubai en dat ik een cadeautje zorg wat Leo dan bij aankomst kan geven. Voor Ryan koop ik inderdaad de LEGO van Frozen: hij heeft het daar echt de hele week al over! Voor Alec koop ik een Little Live vogel: ik weet zeker dat hij dat leuk gaat vinden.

En als we papa dan eindelijk gaan halen, heb ik de cadeaus in een tas gedaan zodat ze het niet zien. Zo lief om te zien dat ze het weer spannend vinden dat papa weer terugkomt. Als Leo eindelijk door de gate komt, dan schieten ze op hem af om hem te knuffelen, ik krijg er zelf tranen van in mijn ogen! Om vervolgens direct te vragen: “Heb je een cadeau gekocht?” Ryan vraagt vervolgens wel tien keer of papa wel de LEGO van Olaf heeft gekocht. Het moge duidelijk zijn wat hij verwacht.

Het grootste cadeau

Daarna krijgen ze eindelijk het cadeau hihi! Het magneetje dat Leo heeft gekocht, wordt met interesse bekeken, maar echte vreugde horen we pas als ze het andere krijgen. Jippie!! Olaf LEGO! En ook Alec is helemaal blij met zijn vogeltje, helemaal overgevlogen uit Dubai! Ryan is nog te klein om het allemaal goed te begrijpen, dan merk je pas dat Alec wat groter is. Dus als hij Leo bedankt voor het cadeau, geeft hij hem een hele dikke knuffel en zegt: “Ik ben zo blij dat je weer thuis bent… ik heb je gemist!” En daar kan toch geen cadeau tegenop.