Zoals belooft iedere dinsdag een tag en deze week heb ik gekozen voor de Mijn kind houdt van… tag! Ik vond deze tag bij Betty blogt, dank je wel Betty! Ik vul hem voor Alec en Ryan allebei in; soms hebben zij nogal een andere mening 🙂

Eten

Tegenwoordig is Alec een makkelijker eter, hoewel hij eerst wel even zeurt of we echt niet naar McDonalds kunnen. En… even afkloppen, sinds een maand of twee gaat het ook goed met Ryan!

Het favoriete eten van Alec is… pannenkoeken! Of lasagne, als het gezond moet zijn! Hier kan hij wel drie keer van opscheppen, vooral de kaas vind hij zo lekker. Pizza vind hij ook lekker, maar patat eet hij liever niet. Als wij wel eens naar de snackbar gaan, eet hij liever een broodje kaas. Ook goed! Voor de lunch eet hij het liefst een tosti of een bolletje met knakworst. Alec is wel een lekkerbekkie hihi.
Ryan zijn favoriete eten is… boerenkool met appelmoes! Echt waar! Maar hij is ook gek op pizza, patat en pannenkoeken natuurlijk. Voor de lunch wil hij het liefst een gewone boterham met pindakaas. Geen bolletje, geen tosti, geen cracker, gewoon een boterham met pindakaas!

Verder zijn ze allebei gek op IJS! Roomijs natuurlijk, maar wij eten eigenlijk altijd waterijs als toetje. Een raketje of een ander waterijsje. Heerlijk vinden ze dat, zelfs als het buiten vriest. Brrrr…

Drinken

‘s Morgens drinken de heren altijd Optimel en naar school krijgen ze een beker met limonade mee. Verder drinken ze veel water uit de bidon. Sinds kort heeft Alec ‘prik’ ontdekt, en af en toe mag hij een klein glaasje cassis. Dan voelt hij zich groot! Ryan vind het gelukkig nog vies!

Speelgoed

Alec kan niet zo goed spelen, hij houdt vooral van knutselen! En met LEGO, vaak moet hij wel even inkomen maar daarna worden er hele projecten gebouwd.
Ryan kan veel beter spelen; geef hem een auto’tje en hij is een half uur zoet. Zijn favoriete speelgoed is PlusPlus en LEGO, ken je dat? Sinds hij op school zit tekent en knutselt hij thuis ook veel meer; dat krijgen ze daar toch van mee. De mooiste cadeaus voor Sinterklaas van afgelopen jaren waren dus duidelijk; LEGO!

Televisieprogramma

Favoriete programma, dat wisselt nogal eens! Op dit moment is Alec helemaal gek van de Studio 100 serie Rox, ken je die serie? Maar hij vind ook veel series op Netflix leuk, zoals die van LEGO Ninjago.
Ryan vind Buurman en Buurman heel leuk, en Masha en de Beer. Ohhh, wat vind ik dat een vreselijke serie! Vaak probeer ik wel iets te kiezen wat we allemaal leuk vinden, zoals Hallo K3. (ja echt haha)

lachen om Hallo K3

Lachen om Hallo K3

Muziek

Alec en Ryan houden allebei heel erg van muziek! In de auto hebben veel veel muziek van K3, Kinderen voor Kinderen en andere Studio 100 liedjes. Ook hebben we Nederlandse liedjes van Disney, zoals van Frozen, Rapunzel en de Leeuwenkoning. We hebben ons eigen spelletje bedacht, waarbij ze moeten raden bij welke film het hoort. Daar zijn ze allebei al goed in hoor! Thuis dansen we ook vaak op muziek; lekker gek doen!

Dieren

Dieren, om eerlijk te zijn zijn ze vooral gek op knuffeldieren hihi. We hebben zelf geen dieren en Ryan is zelfs écht bang voor katten en honden. De dierentuin is natuurlijk wel leuk, de giraffen en apen zijn dan favoriet!

Mensen

Alec maakt niet zo heel makkelijk vrienden, maar als hij eenmaal gek op je is… is hij heel trouw! Hij heeft leuke vriendjes op school, maar is vooral gek op zijn grote neven!
Ryan maakt veel makkelijker vriendjes, maar heeft ook twee echte vriendjes. Heerlijk om die jochies samen te zien!

Kleding

Oh, Alec heeft een hele grote hekel aan spijkerbroeken! Al sinds hij een jaar of twee is, vreselijke ruzies hebben wij er om gehad. Hij mag 1x per week een joggingbroek aan, de rest van de week moet hij zijn spijkerbroek aan. En dat vind hij niet leuk. Verder is hij niet zo moeilijk, hoewel hij wel zijn voorkeuren heeft. En alles met een capuchon is favoriet!
Ryan is weer niet zo moeilijk met broeken, maar wil geen ‘saaie’ truien aan! Er moet toch echt wel iets of iemand op staan! Een Minion, Cars, Mickey Mouse… gewoon iets gezelligs!

Een heel ander verhaal als bij Betty dus, maar daarom zijn tags zo leuk! Vul jij hem ook in?!