Een maandje geleden kwam mijn jongste helemaal verontwaardigd thuis…. ‘mam, weet jij hoeveel suikerklontjes er in sinas zit?!!’ Hij had het die dag op school geleerd en was blijkbaar nogal onder de indruk. ‘Wel 1000!!’ Nou ja, zo erg zal het ook niet zijn, maar feit is dat er veel te veel suiker in drankjes voor kinderen zitten. En daar gaat AH nu iets aan doen!

De strijd

Albert Heijn gaat dus iets doen aan al dat suiker… ze gaan een flinke suikerreductie doorvoeren. Niet alleen in het schap met frisdrank voor kinderen, maar ook in het schap met sappen. In meer dan 40 producten wordt het suikergehalte verlaagd, waardoor per jaar 50 miljoen minder suikerklontjes worden geconsumeerd. Kijk, dat is pas een aantal om van onder de indruk te zijn. Ook vind je in het schap veertien nieuwe producten, zoals Droomwater en AH Natuurlijk mineraalwater met Wally de Walvis. De nieuwe Friswijzer bij het schap maakt het ouders met kinderen nog makkelijker om te kiezen voor een gezondere variant in de schooltas.

30% minder suiker

Steeds meer ouders kijken kritisch naar het suikergehalte in frisdrank. Zelf let ik er ook op; al die suiker is gewoon niet goed voor ze! Albert Heijn speelt hierop in door het suikergehalte in alle AH Frisse Fruitdrank en AH Djoezz met maar liefst 30% te verlagen. Vorig jaar werd door Albert Heijn al een flinke suikerreductie ingezet. Zo’n honderd producten die veel door gezinnen met kinderen worden gekocht, werden in suikergehalte verlaagd. Goed nieuws dus!

Friswijzer

De Friswijzer die vorig jaar werd geïntroduceerd bij het frisdrankschap vind je nu ook bij het schap met frisdrank voor kinderen. De wijzer laat je op een makkelijke manier zien hoeveel suiker een product bevat en op welke wijze het product is gezoet (suiker, kunstmatige zoetstoffen of van natuurlijke oorsprong). In één oogopslag zie je of een product geen suiker (geel), laag in suiker (donkergeel), midden in suiker (licht oranje) of een hoog suikergehalte (donker oranje) bevat.

Leuk water mee naar school

Steeds meer scholen adviseren ouders water mee te geven voor het pauze- en lunchmoment van hun kinderen. Bij mij krijgen ze ook altijd water mee, in een bidon. Pakjes drinken blijven (af en toe) natuurlijk wel handig en in ieder geval leuk voor kinderen. Daarom introduceert Albert Heijn iets nieuws: Wally de Walvis water. Als je het pakje met AH Natuurlijk mineraalwater opent, tover je de vinnen van Wally tevoorschijn. Geniaal!! Van de nieuwe pakjes Droomwater, exclusief bij Albert Heijn in het schap, kunnen kinderen iets leuks knutselen. Zo valt er voor ouders en kinderen straks altijd iets gezonder én leuks te kiezen in het schap met frisdrank voor kinderen. Wij gaan het eens proberen 🙂