Kinderen en tv kijken, ze hebben niet altijd dezelfde smaak als de ouders! Nu onze jongens wat groter worden, wordt het ook wat leuker om samen tv kijken. Zet de

1 Pokémon Detective Pikachu

Deze top 9 aan films is in willekeurige volgorde; maar toevallig staat deze wel op de eerste plaats! Onze oudste heeft hem in de bioscoop gezien in een 4DX bioscoop; en vond hem geweldig! De jongste heeft hem gewoon in de bioscoop gekeken en vond hem ook zo gaaf. Wat ik zelf een voordeel vindt; de film is in het Engels! Hierdoor heb je geen last van slecht nagesynchroniseerde stemmen; heerlijk!
Maar goed; de film! Wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt, gaat zijn zoon Tim naar hem opzoek. Hij krijgt hulp van Detective Pikachu . Het duo is vastberaden het mysterie rondom Harry op te lossen. Pokémon Detective Pikachu is echt een aanrader voor jong en oud.

2 Sonic: the Hedgehog

Nog zo’n film die mijn kinderen in de bioscoop hebben gezien; samen met papa. Want papa was vroeger ook al heel erg fan van Sonic. Dat deze blauwe held nu een eigen film heeft, dat moest natuurlijk beloond worden met een bezoekje. En ook in het Engels gesproken!
De film; De wereld wilde een held, we kregen een egel. Vol supersnelheid racet Sonic om de wereld te redden van dr. Robotnik die de wereld wil overheersen. Sonic: the Hedgehog moet je zeker in keer kijken met kinderen vanaf 9 jaar.

3 Aladdin

Vergeet de tekenfilm van Disney; de live action versie is echt wel anders. Maar niet minder goed; persoonlijk vind ik de film nog wel beter dan de animatie.
Het verhaal kennen wij wel; Aladdin wordt verliefd op een prinses, de dochter van de Sultan. Wanneer hij een magische lamp vindt, waaruit een Geest verschijnt die in staat is alle wensen te vervullen probeert hij het hart van de prinses te veroveren. De film is Engels gesproken, vertelde ik al dat ik dit heel fijn vind 😉 Door het lezen van de ondertiteling leren ze ook nog eens een goed woordje Engels!

4 Dora and the Lost City of Gold

Natuurlijk denk je bij deze film aan de vreselijk tv serie Dora, de verkenner met haar rugzak. Daar is de film ook op geïnspireerd, inclusief Diego en rugzak. Maar dat is wel de enige vergelijking hoor!
Dora leidt haar vrienden mee op avontuur om haar ouders te redden en het mysterie achter een verloren stad van goud op te lossen. Dora and the Lost City of Gold is echt een spannende film, jaja, in het Engels!

5 De Club van Lelijke Kinderen

Ok, vooruit, ook nog een Nederlandse film er tussen. Het plot van De Club van Lelijke Kinderen is een beetje bizar; maar zo voelt de film helemaal niet aan. Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Met alle gevolgen van dien, dat spreekt voor zich. De jongens vonden het echt een spannend film, maar hebben genoten. De zangeres Maan heeft ook een rol in de film en dat vonden ze ook wel erg stoer.

6 Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Harry heeft zich altijd buitengesloten gevoeld door zijn familie. Op zijn elfde verjaardag verneemt hij dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren. Ook hij beschikt over magische krachten en mag daarom naar school op Hogwarts. Dit is de eerste Harry Potter film.

Vraag jij je ook wel eens af, waar ken ik die stem van?

7 Code M

Na het ongeluk van haar opa neemt Isabel zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de musketier D’Artagnan. Ze begint aan een spannende zoektocht, maar al snel blijkt ze niet de enige te zijn die op zoek is. Code M

8 K9 Avonturen: de Legende van de Verloren Schat

De saaie zomer van Kassie Stevenson en haar trouwe hond Scoot verandert in een spannend avontuur wanneer Kassie in het bezit komt van een geheimzinnig zakhorloge dat het geheim herbergt van het legendarische Garrinson goud.

9 Hugo

Hugo, 12 jaar, woont in de muren van een druk treinstation in Parijs. Sinds zijn oom is verdwenen, neemt hij in het geheim de zorg voor de stationsklokken op zich.

 

Deze films kijk je bijvoorbeeld via Pathe thuis, leuk voor in de vakantie!