Ja, echt waar, het is alweer zover… de laatste dag van de vakantie! De zomervakantie, zes lange weken en ze zitten erop. Vanaf morgen weer rust en regelmaat, of in ieder geval regelmaat. Hebben jullie een laatste dag van de vakantie-traditie?!

De laatste week

De laatste week is naar mijn mening altijd de drukste week. Met veel dingen die je nog had willen doen en iedereen die ineens weer terug van vakantie is. Echt plannen in je vakantie is nog niet eens zo gek 😉 De zaterdag doen wij meestal iets leuks met mijn familie, naar een pretpark of lekker uit eten. Dit jaar gingen wij naar Drievliet, heerlijk.

De laatste dag van de vakantie

De laatste dag van de vakantie, de zondag bedoel ik dan, proberen wij lekker relaxed te houden. Het is natuurlijk niet zo dat we niets doen, maar niets te gek. De eerste schooldag blijft voor veel kinderen spannend en het zal bij ons dan ook wel een kort en onrustig nachtje worden. En dat wordt het helemaal als wij dan ook nog echt iets actiefs zouden ondernemen, zoals die dag naar een pretpark of het strand.

Alles klaar voor morgen

Nee, vandaag zorgen wij dat de nieuwe rugzakken opgezocht worden, de nieuwe schoolbekers en dat de nieuwe kleding voor de eerste schooldag klaar ligt. Vanavond eten wij lekker op tijd en lekker gezond.En daarna zorgen we er voor dat ze lekker op tijd op bed liggen. Een goed begin van het nieuwe schooljaar zullen we maar zeggen.

Eerste schooldag

Het is overigens niet alleen de eerste schooldag van het nieuwe jaar, maar ook de eerste schooldag van Ryan, die vlak voor de zomervakantie 4 jaar werd. Lees hier hoe ik dit ervaar!