De dag waarvan je wist dat hij zou komen… zijn eerste schooldag! Twee jaar geleden was deze speciale en spannende dag er voor AR en nu is RJ dan ook echt aan de beurt…

Net voor de vakantie jarig

Je hoort wel eens kinderen die al maanden bezig zijn met school, dat ze niet kunnen wachten. RJ heeft dat niet zo gehad, hij vermaakte zich prima op het kinderdagverblijf. En mama vond het eigenlijk ook wel prima 😉 Maar naar mate zijn vierde verjaardag naderde kwam het natuurlijk wel veel vaker ter sprake; hij zou bijna 4 jaar worden! En als je vier bent, dan ga je naar de basisschool én naar de bso. In de laatste week voor vakantie was het dan eindelijk zover, zijn vierde verjaardag! Maar omdat het zo dicht voor de vakantie was, ging hij natuurlijk niet naar school. Hij moest wachten tot na de vakantie.

Ik ben toch vier?

Op zich hadden we dat ook wel tegen RJ vertelt, maar ja, wat is vakantie en wanneer mag ik dan eindelijk naar school? Want het plaatje klopte nu niet meer, hij was toch vier? Tijdens de vakantie is hij nog naar het kdv gegaan, hoewel wij misschien beter voor de bso hadden kunnen kiezen. De vakantie was dus ook wel een onrustige periode voor hem; iedereen vroeg wanneer hij nou naar school ging en helemaal begrijpen deed hij het niet.

Eindelijk naar school

Maar vandaag was dan eindelijk de grote dag; de eerste schooldag. RJ leek wel opgetogen, al vond hij het niet zo leuk toen ik weg ging. Hij was vandaag ook nog wel wat timide op school, maar daar komt vast snel verandering in.

En voor mama?

Ja, wat vond ik er van? Om eerlijk te zeggen; heel spannend! Ik ben er wel de hele week en vooral het weekend mee bezig geweest. Hoe zou hij het vinden, zou hij het eng vinden? Of juist heel leuk? Ik denk heel leuk, maar wat nou als hij het niet leuk vind. Nou ja, je kent het vast wel; ik heb mij gek gemaakt! Maar de kop is eraf; weer een mijlpaal voor mij en mn kleine mannetje 🙂