Jaja, een paar maanden geleden was het zover… de oudste moest nieuwe schoenen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat ze dit keer maat 40 waren. Maat 40!! Jaja, da’s dezelfde maat als dat ik zelf heb!

Kleintjes worden groot

Natuurlijk weten wij allemaal dat kleine kinderen groot worden en in de meeste gevallen worden ze ook groter dan jezelf bent. Dat verwacht ik bij ons in ieder geval wel, zelf ben ik niet zo heel groot. In tegenstelling tot mijn man die wel wat langer is, dus als ze op hem lijken, dan halen ze mij zeker in. Qua schoenmaat is dat dus al het geval en verder wordt hij ook zo zelfstandig. Tegenwoordig kan ik hem rustig een hele maaltijd laten koken; ik hoef niet eens in de buurt te zijn. Da’s stiekem toch echt wel handig hoor!

Corona zelfstandigheid

Overigens denk ik wel dat Corona hem nog zelfstandiger heeft gemaakt. Omdat er geen school was en wij wel moesten werken, zijn ze vaker dan anders alleen thuis geweest.
En qua school heb ik bij de oudste niet veel omkijken naar zijn huiswerk gehad; hij deed het allemaal netjes. Ik moest hem hooguit herinneren aan een Zoom meeting met de klas of de logopedie. Het is zelf zo erg, dat hij pas een werkstuk op school ingeleverd, zonder ook maar iets aan mij te laten zien! Ik vroeg hoe het er mee ging en hij antwoorden ‘oh, al ingeleverd’. Euh, ok?? Hij had er een prima cijfer voor, dus waar zou ik mij eigenlijk mee bemoeien.
Maar goed; dat loslaten is toch niet zo makkelijk… Laat hem dan maar gewoon vooral groeien met zijn schoenmaat!