Wat grappig om te lezen; Nederlanders nemen vooral kaartspellen mee op vakantie. Volgens Identity Games speelt 73% vakantiegangers een spel op vakantie. Een goed moment dus om voor nieuwe spellen te kijken!

Welke spellen

Misschien vraag je je dan af welke spellen er mee gaan. Traditioneel gaan er bij veel gezinnen dan ook verschillende spellen mee in de koffer, zoals kaartspellen of Rummikub. Voor veel mensen is vakantie het uitgelezen moment voor een spelletje. 73% van de Nederlanders geeft ook aan er dan makkelijker aan toe te komen. Dit blijkt uit onderzoek van Kien / Panel Wizard* in opdracht van de Rotterdamse spelleninnovator Identity Games.

Kaartspellen als Pesten en Jokeren of het Extreme Sporten Weetjeskwartet zijn daarbij aanraders. Zeker in een zomer die bol staat van de sport, waaronder de Tour de France en de Olympische Spelen in Tokio. Leuk om met het gezin te spelen op een camping en interessante en gekke weetjes te weten komen over allerlei sporten.

Plezier staat centraal

Uit het onderzoek blijkt ook dat er redenen zijn om een spel niet te willen spelen. Bijvoorbeeld ingewikkelde spelregels (54%) of als een spel erg lang duurt (44%). Dit herken ik zelf trouwens helemaal! Ik ben geen grote fan van spelletjes, maar een spelletje kaarten of kwartetten kan ik zeker aan.
Het gaat vooral om de fun. Nederlanders spelen dan ook het liefst spellen waarbij je moet lachen en plezier met elkaar hebt (45%).

Top 5 gezelschapsspellen voor de koffer

Deze 5 traditionele gezelschapsspellen die niet in de koffer mogen ontbreken, al is het alleen maar omdat ze er makkelijk inpassen!!

  1. Kaartspellen
  2. Rummikub
  3. Yahtzee
  4. Monopoly
  5. UNO Kaartspel

De Identity Games vakantiespellen-aanraders top 5!

  1. Weetjeskwartetten
  2. Pocket Games (Pesten, Ezelen, Jokeren, Trice)
  3. Educatief (Squla kaartspellen)
  4. Who’s The Dude; 18+ variant (leuk voor in het zwembad)
  5. Escape Room The Game Challenge